Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος:ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ. .....ΤΗΝΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ. ......ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΓΟΡΑΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

 ΜΗΛΟΣ.
      Όταν σε ένα νησί ψάχνεις τους γιατρούς με το λυχνάρι λόγω έλλειψης κινήτρων, υψηλού κόστους διαβίωσης και χαμηλών αμοιβών,  οι τοπικοί παράγοντες που εκπροσωπούν φορείς θα πρέπει να συνεργάζονται για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων και όχι με τη συμπεριφορά τους να οδηγούν τους γιατρούς σε παραίτηση.
     Είχαμε αναφερθεί στην αντίδραση του Δημάρχου  στις  κτιριακές μικροπαρεμβάσεις  στον εσωτερικό χώρο του  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΙΑΤΡΕΙΟΥ στη περιοχή ΑΔΑΜΑΝΤΑ  που δεν λειτουργεί προκειμένου  να διαμορφωθεί ένας προσωρινός χώρος με ξεχωριστή είσοδο να μείνει ο  νεοπροσλειφθείς ορθοπεδικός γιατρός. Αλληλομηνύθηκαν  Δήμαρχος και πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και ο χώρος παραμένει  κλειστός. Ο ορθοπεδικός  ευτυχώς δεν παραιτήθηκε. Είχαμε προειδοποιήσει για τη ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ που περιμέναμε να αναλάβει  υπηρεσία  στη ΜΗΛΟ. ΤΙΠΟΤΑ.
     Ήρθε η γιατρός με εμπειρία σε μεγάλο νοσοκομείο και αντί να τη βοηθήσουν, να βρεί σπίτι να μείνει, να συμφωνήσουν επιτέλους να μείνει  προσωρινά  έστω στο περιφερειακό ιατρείο δεν έκαναν τίποτα. Η  γιατρός  έμεινε σε καταλύματα, κουράστηκε και παραιτήθηκε. Και μιλάμε για πνευμονολόγο που ξέρουμε πόσο απαραίτητη ειδικότητα είναι τώρα με τον κορωνοϊό.
    Το κεντρο υγείας Μήλου έμεινε με έναν Γενικό Γιατρό, έναν παιδίατρο, έναν ακτινολόγο και  τον ορθοπεδικό.
ΤΗΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ.
       Στη Μήλο οδηγούν σε παραίτηση  τη πνευμονολόγο με τη συμπεριφορά τους  οι τοπικοί  παράγοντες και στη ΤΗΝΟ νησί 10.000 μόνιμων κατοίκων  που  τώρα βουλιάζει από τον τουρισμό δεν διαθέτει το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ούτε ΠΑΘΟΛΟΓΟ, ούτε ΓΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ εν μέσω κορωνοϊού.
     Οι γιατροί που υπηρετούν στο κεντρο υγείας είναι  δύο  παιδίατροι, ένας ορθοπεδικός και ένας καρδιολόγος.
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΓΟΡΑΣ.
     Άλλη μία διακομιδή γυναίκας προχθές  σε καρότσα φορτηγού 15 χιλιόμετρα στο δύσκολο οδικό δίκτυο του ΠΗΛΙΟΥ έρχεται να αναδείξει τις ελλείψεις των κέντρων υγείας σε πληρώματα ασθενοφόρων. Στην Ικαρία η διακομιδή στη καρότσα αγροτικού ήταν 500 μέτρα. Στο Πήλιο ήταν 15 χιλιόμετρα. Το ασθενοφόρο που ερχόταν από το Βόλο,  με το αγροτικό στο οποίο βρίσκονταν η τραυματισμένη  γυναίκα συναντήθηκαν  στα ΧΑΝΙΑ.
      Τρείς οδηγοί υπηρετούν στο κεντρο υγείας Ζαγοράς και ένας του ΟΑΕΔ που δεν ανεβαίνει σε ασθενοφόρο. Μένουν ακάλυπτες 30 περίπου βάρδιες το μήνα.
     ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ    Στελέχωση. Στελέχωση. Στελέχωση.
Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: