Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τέλος υπερεφημέρευση ή… εισαγγελέας

 «Η κακή και επικίνδυνη κατάσταση είναι ευθύνη της διοίκησης που κωφεύει στις εδώ και μήνες προειδοποιήσεις για υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων», υπογραμμίζουν οι ιατροί

    Να ενημερώνουν τον εισαγγελέα από εδώ και στο εξής αποφάσισαν οι ιατροί του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε τυχόν νέες αποφάσεις που θα δημιουργήσουν υπερεφημέρευση.
    Στη γενική τους συνέλευση τονίστηκε ότι γίνονται μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων, με εντέλλεσθε για 48ωρη εφημέρευση, απόφαση για Εφημεριακό Κέντρο στο Αγρίνιο και μετακίνηση από το ΓΝ Μεσολογγίου προς το ΓΝ Αγρινίου, αφήνοντας ακάλυπτο το πόστο τους. Μέσα σε όλα αυτά κάνουν λόγο πως κυκλοφορούν φήμες για ΕΔΕ.
    «Η κακή και επικίνδυνη κατάσταση είναι ευθύνη της διοίκησης που κωφεύει στις εδώ και μήνες προειδοποιήσεις για υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων», υπογραμμίζουν οι ιατροί και λένε «όχι» σε αποφάσεις που «στρώνουν» το έδαφος για συγχώνευση κλινικών και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Ζητούν ακόμη να σταματήσει η διαδικασία του εντέλλεσθε και να γίνει άμεση προκήρυξη επικουρικών για το Χειρουργικό σε ΓΝΜ και ΓΝΑ, καθώς και αναισθησιολόγου στο ΓΝΜ. Και ξακαθάρισαν πως «από εδώ και πέρα οποιαδήποτε εξαναγκασμοί σε επικίνδυνη υπερεφημέρευση θα απαντιέται με ενημέρωση του εισαγγελέα».
    Πάντως, η κινητοποίηση που έγινε στο Αγρίνιο μετά από κάλεσμα της Ενωσης Νοσομειακών Ιατρών για την Υγεία, κατάφερε να συσπειρώσει αρκετούς φορείς, με το «παρών» να δίνει και η δημοτική αρχή, όμως η παρουσία πολιτών δεν ήταν όσο μεγάλη όσο θα περίμεναν κάποιοι. Ο πρόεδρος της Ενωσης Μάκης Αραβανής, κατήγγειλε την «βιομηχανία εντέλλεσθε», ώστε να καλυφθούν οι εφημερίες και κατηγόρησε την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.
Χρ. Θεοδωρόπουλος  pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: