Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

ΕΚΑΒ / Μικρή η ανταπόκριση για τους επικουρικούς διασώστες – «Δεν θα έρθει κάποιος για 2 χρόνια και αβέβαιο μέλλον»

Μικρή είναι η ανταπόκριση για τις θέσεις επικουρικών διασωστών στο ΕΚΑΒ Αττικής, που προκήρυξε το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με το συνολικό αριθμό προσλήψεων που προβλέπεται.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, οι αιτήσεις ήταν 185 από τις συνολικά 250 προσλήψεις που προέβλεπε η προκήρυξη.

«Δεν θα έρθει κάποιος εύκολα ως επικουρικός για 2 χρόνια, έχοντας αβέβαιο μέλλον», λέει στο tvxs ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αττικής, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Κατά τον ίδιο, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν τα ακριβή στοιχεία σε σχέση με το αποτέλεσμα της προκήρυξης του υπουργείου, προκειμένου να «δούμε αν έχουν γίνει παραπάνω αιτήσεις και πληρούν τα κριτήρια μόνο αυτοί οι 185 ή αν είναι, όντως, μόνο τόσοι. Σίγουρα 250 δεν ήταν οι αιτήσεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι σε σχέση με άλλες προκηρύξεις, ο τελικός αριθμός θα είναι μεγαλύτερος, το οποίο είναι «τονωτικό» για το ΕΚΑΒ Αττικής.

Εξέφρασε, ωστόσο, την άποψη, ότι αν η προκήρυξη αφορούσε μόνιμες θέσεις, οι αιτήσεις θα ήταν πολύ περισσότερες.

«Για μόνιμες θέσεις 50 ατόμων, είχαν κάνει αίτηση 1000 άτομα. Οι θέσεις για μόνιμους θα πρέπει να είναι για πάνω από 650 άτομα που έχουμε αυτή τη στιγμή  επικουρικό προσωπικό», ανέφερε.

Αυτό διότι, «οι επικουρικοί που είναι στο ΕΚΑΒ από το 2020 και ύστερα θα πάρουν αυτές τις θέσεις των μόνιμων λόγω προϋπηρεσίας κλπ, οπότε για να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ θα πρέπει να είναι πάνω από 650, που είναι οι επικουρικοί.  500 θα είναι οι συνταξιοδοτήσεις, άρα θα είμαστε στα ίδια, αν δεν είναι μεγαλύτερος ο αριθμός. Παράλληλα, οι προκηρύξεις μονίμων, μπορεί να είναι για 250 άτομα στο ΑΣΕΠ, αλλά αυτές θα καλυφθούν από εργαζόμενους απ’ όλη τη χώρα και ο μεγαλύτερος αριθμός θα είναι για την Αθήνα και τα νησιά, άρα υπάρχει περίπτωση κάποιοι διασώστες από την υπόλοιπη χώρα να πάρουν θέσεις στην Αθήνα. Είναι ανάλογα που θα καταθέσουν τα χαρτιά τους».

Πρόσθεσε ότι «στην προκήρυξη που είχε βγει λόγω κορονοϊού το 2020-2021, αυτές οι θέσεις που δεν αναπληρώθηκαν ήταν στην Αθήνα και τα νησιά, καθώς οι θέσεις ήταν για 350 άτομα και δεν ξεπέρασαν τις 160 οι προσλήψεις, ενώ στις άλλες περιοχές στην υπόλοιπη χώρα καλύφθηκαν οι θέσεις των επικουρικών που είχαν βγει. Γι’ αυτό προσπαθούμε να ενισχύσουμε την Αθήνα, αφού στα νησιά δεν πηγαίνουν πολλοί εργαζόμενοι, λόγω του ενοικίου, της διαμονής κλπ».

Σχολιάζοντας τα κενά που υπάρχουν στα νησιά και ποια είναι η κατάσταση αυτήν την περίοδο, υποστήριξε ότι «τα κενά στα νησιά είναι πάντα αρκετά, αλλά τώρα έχουν καλυφθεί το καλοκαίρι με διασώστες που έχουν φύγει από την υπόλοιπη χώρα, κυρίως από την Αττική, και με επιπλέον ασθενοφόρα, μηχανές ταχείας επέμβασης -από 1 μηχανή σχεδόν σε αρκετά νησιά στη χώρα και με δεύτερο ασθενοφόρο εκεί που υπήρχε μόνο ένα».

Αναδημοσίευση από: tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: