Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Νοσoκομείο Κιλκίς: Ασθενής που ήθελε να εξεταστεί γρήγορα χτύπησε γιατρό και νοσηλεύτρια

Πρωτοφανή περιστατικά βίας με δράστες ασθενείς, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς.

Σύνφωνα με σχετική καταγγελία, το ένα περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Ιουλίου, όπου μία ασθενής που πήγε στα επείγοντα ζητούσε να εξεταστεί άμεσα χωρίς να περιμένει, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Η γυναίκα αποχώρησε όταν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία, ωστόσο επέστρεψε και ζητούσε πάλι να εξεταστεί άμεσα, εκτοξεύοντας ύβρεις σε βάρος του προσωπικού.

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν η γυναίκα χτύπησε μια νοσηλεύτρια κια έναν ειδικευόμενο γιατρό, για να κληθεί και πάλι η αστυνομία ώστε η γυναίκα να απομακρυνθεί από των χώρο του ΤΕΠ.

Το έτερο περιστατικό έγινε στις 21 Αυγούστου, όταν συνοδός ασθενούς εξύβρισε νοσηλεύτριες ζητώντας το άτομο που ήταν μαζί του να εξεταστεί νωρίτερα χωρίς να περιμένει.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς, η διοίκηση πρέπει να μεριμνήσει γθα τη φύλαξη του χώρου, αφού οι μόλις έξι φύλακες που διαθέτει το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν επαρκούν, ειδικά κατά τη διάρκεια των εφημεριών.

Το Σωματείο Εργαζομένων με έγγραφά του έχει επισημάνει την αναγκαιότητα της παρουσίας του προσωπικού φύλαξης στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών, την επίβλεψη του  εσωτερικού χώρου, καθώς και την  επίβλεψη των κλινικών του Νοσοκομείου «προκειμένου να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν εισακουστήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναδημοσίευση από: voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: