Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Το Σωματείο μας για το Κρεσέντο Αλλαγών – Μετακινήσεων στο Νοσηλευτικό προσωπικό

Αριθμ. Πρωτ:……107.               ΠΡΟΣ:Διοίκηση Γ.Ν. Πατρών                                    

Πάτρα…………8.8.23.               ΚΟΙΝ:Νοσηλευτική Διεύθυνση                                


Ένα κρεσέντο αλλαγών – μετακινήσεων έχει επέλθει στο Νοσηλευτικό προσωπικό και μάλιστα μέσα στην περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, χωρίς την έκδοση των ενδεδειγμένων και απαραίτητων Ημερήσιων Αποφάσεων, με προχειρότητα και πιθανόν υποβολιμαίες με αποτέλεσμα να δημιουργούν δυσλειτουργίες στην κατάρτιση των προγραμμάτων και όχι μόνο.

Αλλαγές που με πρόσχημα, όπως μας ανέφερε η Διοίκηση σε πρόσφατη συνάντησή μας, το άνοιγμα της 5ης  χειρουργικής αίθουσας και την λειτουργία του 8ου  κρεβατιού στην ΜΕΘ μετά το πέρας του καλοκαιριού, γίνονται μεσούσης των καλοκαιρινών αδειών.

Η ανάπτυξη όμως θα πρέπει να είναι ισότιμη και με σχεδιασμό, χωρίς να είναι εις βάρος άλλων Τμημάτων και Κλινικών όπως οι Παθολογικές Κλινικές και όχι μόνο, όπου η στελέχωση σε βάρδιες είναι δύο Νοσηλεύτριες για 35 ασθενείς, που είναι αδιανόητο και επισφαλές τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό. Κλινικές που η πληρότητά τους βρίσκεται στο 150% για 365 ημέρες το χρόνο.

Η στελέχωση και η κάλυψη των βαρδιών σε αυτές τις Κλινικές δείχνει άγνοια κινδύνου και εκθέτει το Νοσηλευτικό προσωπικό να γίνεται βορά σε περιστατικά βίας οποιασδήποτε μορφής.

Η ανάπτυξη υπηρεσιών του Νοσοκομείου θα πρέπει να γίνεται όχι με ημίμετρα  αλλά με προσλήψεις προσωπικού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας για την πραγματική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Νοσοκομείο μας, χωρίς τον στραγγαλισμό και την εξουθένωση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: