Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 24ης – 7η /21-6-2023 & 5-7-2023, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Την Τετάρτη 21/6/23 και ώρα 10:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου και της Αναπληρώτριας Γραμματέως, Παλιοκώστα Βασιλικής, με τα εξής παρακάτω θέματα:

1. Προβλήματα χώρων δουλειάς.

2. Σχετικά με τη λειτουργία του Σωματείου μας.

3. Υπηρεσιακά θέματα Συναδέλφων.

4. Διάφορα τρέχοντα θέματα.

Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Ασλανίδη Αικ. και  Χαβελέ Αμαλία και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου, Παλιοκώστα Βασιλικής, Σταμόπουλου Βασίλη, Πετρόπουλος Κ., Μαυρίκη Ελισάβετ, Πετροπούλου Κων/να, Βέρρας Γ., Σουγλέρη Χρήστου, Μανωλοπούλου Χαράς και Λιώλη Β. ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής:  

 

1.   Σε ό,τι αφορά το 1ο  θέμα,  για τα προβλήματα του χώρου δουλειάς:

Στην εισήγηση τόνισε τα προβλήματα χώρων δουλειάς που δεν άπτονται των σοβαρών προβλημάτων της υποστελέχωσης αλλά χρήζουν παρεμβάσεων που μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μέσα από την καλύτερη οργάνωση και τη βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, από τη Διοίκηση και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας.

Παρεμβάσεις όπως: Γραμματειακή υποστήριξη στις μεγάλες κυρίως κλινικές με στελέχωση από συναδέλφους που έχουν προβλήματα υγείας, Παθολογικές κλινικές το πρόβλημα με την διασπορά των παθολογικών ασθενών, ετέθη το θέμα της χρέωσης αυτών των ασθενών να γίνεται από τις κλινικές όπου νοσηλεύονται , έτσι ώστε οι παθολογικές  κλινικές  να μην αναγκάζονται να κάνουν χρεώσεις για 55 και πλέoν ασθενείς, η δυσλειτουργία που επικρατεί στο ΤΕΠ, όπου εκεί ουσιαστικά λειτουργούν δύο τμήματα το ΤΕΠ και μία ακόμη κλινική, αφού η βραχεία νοσηλεία νοσηλεύει μέσο όρο 15 και πλέον ασθενείς με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης,  θα πρέπει να εξετασθεί στο ΤΕΠ και η λειτουργία και ο αριθμός των Β. Θαλάμου διότι εξυπηρετούν  μεγάλη έκταση και γκάμα λειτουργιών.

Για την Οφθαλμολογική κλινική που εφαρμόζεται το άτυπο και ταυτόχρονα παράτυπο καθεστώς εφημερίας στο Νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα ουσιαστικά οι εργαζόμενοι εκεί να εργάζονται χωρίς ρεπό.

Για τα Χειρουργεία το ήδη χρόνιο πρόβλημα με την καταστρατήγηση του κανονισμού  λειτουργίας με τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η λειτουργία όπου δεν συγκινεί κανέναν.

Στην Ουρολογική υπάρχουν εκπτώσεις στον αριθμό νοσηλευτών ανά βάρδια όπως στις εσωτερικές εφημερίες να εργάζεται μια νοσηλεύτρια, όμως αυτές τις μέρες είναι τα προγραμματισμένα χειρουργεία, με αποτέλεσμα η Νοσηλεύτρια βάρδιας να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην ασφαλή περίθαλψη των χειρουργημένων ασθενών.

Για τους Τραυματιοφορείς συζητήθηκαν αιτήματα όπως: η κάλυψη της απογευματινής βάρδιας του Σαββάτου στο Χειρουργείο από τραυματιοφορέα του Χειρουργείου. Οι υπέρηχοι να γίνονται αν υπάρχει η δυνατότητα στο ΤΕΠ. Οι βάρδιες να μην είναι το εξαντλητικό απόγευμα- πρωί-νύχτα αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Να υπάρχει καλύτερος συντονισμός με τις εξετάσεις των ασθενών στο ΤΕΠ. Να αλλαχτεί ο χαλασμένος Νοσοκομειακός εξοπλισμός(κρεβάτια) και να προμηθευτούν καρότσια ειδικά για υπέρβαρους ασθενείς.

Στο Αιμοδυναμικό θα πρέπει να τοποθετηθεί μόνιμος Τραυματιοφορέας όπως άλλωστε ήταν και παλαιότερα έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στο χειρουργείο ή στο Τμήμα των Τραυματιοφορέων.

Για τα Πλυντήρια τονίστηκε ότι η βλάβη στο Λεβητοστάσιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει να τα μετακυλήσει στο σύνολο των εργαζομένων στον χώρο εκεί.

Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι πάρθηκε η απόφαση για συνάντηση με τη Διοίκηση για διευθέτηση αυτών των θεμάτων και έγινε διακοπή της συνεδρίασης για την 5-7-2023.

 

Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Σουγλέρης Χρ., Ασλανίδη Αικ., Μανωλοπούλου Χαρά, Χαβελέ Αμαλία, Πετροπούλου Κων/να, Βέρρας Γ., και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου, Παλιοκώστα Βασιλικής, Σταμόπουλου Βασίλη, Πετρόπουλου Κ., Μαυρίκη Ελισάβετ και Λιώλη Β., ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας για τα υπόλοιπα θέματα. 

2.  Σε ό,τι αφορά το 2ο  θέμα, σχετικά με τη συνταξιοδότηση του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα Σπ. Γιαννόπουλου:

Ο πρόεδρος εισηγήθηκε την εκλογή Γ.Γ. από την παράταξη της Συνδικαλιστικής Αλλαγής όπως ήταν και ο απερχόμενος.

Ο επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής πρότεινε για τη θέση αυτή την Πετροπούλου Κων/να.

3.  Σε ό,τι αφορά το 3ο  θέμα,  ο Πρόεδρος, ανέφερε πως τα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωποι πολλοί Συνάδελφοι δεν αντιμετωπίζονται από την Υπηρεσία με τη δέουσα προσοχή και ανθρωπιά διότι αφορούν προβλήματα όπως υγείας και κατ΄επέκταση αναρρωτικών αδειών και περικοπής μισθού. Επίσης, για τις τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και με τήρηση της ιεραρχίας και δεν αποτελεί άλλοθι γι’ αυτό η μη λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσεων.

 

4.  Σε ό,τι αφορά το 4ο  θέμα,  ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 12/7/23 έξω από το Υπουργείο Υγείας, όπου θα πρέπει να συμμετέχει και το Σωματείο μας, με λεωφορείο  γεμάτο με Συναδέλφους δίνοντας βροντερό παρόν.

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

     1.           Για το 1ο Θέμα να γίνει συνάντηση με τη Διοίκηση.

    2.        Για το 2ο Θέμα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση της Πετροπούλου Κων/νας στη θέση της Γ.Γ.

    3.        Για το 3ο Θέμα, αποφασίστηκε η παρέμβαση και συνάντηση με τη Διοίκηση για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί Συνάδελφοι καθώς επίσης και το μείζον ζήτημα των τοποθετήσεων στις θέσεις ευθύνης.

    4.        Για το 4ο Θέμα, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην απεργία και εγκρίθηκε η σχετική οικονομική δαπάνη.

Δ.Σ.   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: