Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Παρέμβαση του Σωματείου μας για τα οξυμένα προβλήματα του Νοσηλευτικού Κλάδου στο Νοσοκομείο μας

Αριθμ. Πρωτ:…….109.                    ΠΡΟΣ:Διοίκηση Γ.Ν. Πατρών     

Πάτρα…………25.8.23.                   ΚΟΙΝ:Νοσηλευτική Διεύθυνση                                                                     

Στα χρόνια της πανδημίας  πολλές μεταστεγάσεις κλινικών έχουμε, που σκοπό είχαν στο να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες που είχαν προκύψει εκείνη την περίοδο.

Αυτές οι αλλαγές συνεχίζονται χωρίς να έχουν κάποιο προσανατολισμό και πολλές φορές με προχειρότητα και δυστυχώς και με επικινδυνότητα για τις συνθήκες των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πρόσφατο παράδειγμα το υποτιθέμενο κλείσιμο της κλινικής Λοιμώξεων και η μεταστέγασή της στην Πλαστική Χειρουργική μια λειτουργία που δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδήμων για να την χαρακτηρίσει λίαν επιεικώς ως απαράδεκτη.

Μια μεταφορά που έγινε χωρίς καν να δοθούν τα απαραίτητα εχέγγυα έτσι ώστε να μπορεί το Νοσηλευτικό Προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς και με ασφάλεια στην εργασία του.

Θα πρέπει  να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι οι Νοσηλευτικές πράξεις στην κάθε κλινική δεν είναι ίδιες, προς τι η εξειδίκευση και στην Νοσηλευτική επιστήμη;

Ακόμη πιο τραγικό και απαράδεκτο είναι ότι για την λειτουργία αυτής της Κλινικής, Πλαστικής – Λοιμώξεων επιστρατεύεται Νοσηλευτικό προσωπικό για κάποιες βάρδιες από άλλα τμήματα όπως Χειρουργεία, ΤΕΠ,ΩΡΛ κ.α

Δεν θα επιτρέψουμε  να έχουμε «ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ» Νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την οξύτητα των προβλημάτων που υπάρχουν  στο Νοσηλευτικό κλάδο.

Το κερασάκι στην τούρτα σε όλα αυτά, είναι και το περιστατικό με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει Συναδέλφισσα, που παρ’ ότι η Νοσηλευτική Διεύθυνση έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή της και ενδιαφέρον όπως μαρτυρά η ίδια η Συναδέλφισσα και η Προϊσταμένη της, δεν  έχει δείξει μέχρι τώρα τα ενδεδειγμένα αντανακλαστικά για την πλήρη προάσπιση της υγείας της Συναδέλφισσας από την έκθεσή της σε κίνδυνο. Αναμένουμε!

Επειδή «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο και επειδή η ένδεια σε προσωπικό τους επόμενους μήνες θα οξύνεται, με Απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου μας ζητάμε άμεσα  να πραγματοποιηθεί Συνάντηση – Σύσκεψη μεταξύ της Διοίκησης – Νοσηλευτικής Διεύθυνσης – Σωματείου , με σκοπό να βρεθεί λύση  για την βέλτιστη λειτουργία του Νοσοκομείου και των εργαζομένων σε αυτό.

Αν δεν υπάρξουν λύσεις, μονόδρομος πλέον θα είναι οι κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: