Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Το Αποτέλεσμα της Συνάντησης του Σωματείο μας με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Συνάντηση είχε χθες  Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας, αποτελούμενη από τους: Στελλάτο Μιχ., Πετρόπουλο Κ. Μανωλοπούλου Χαρ.,και  Λιώλη Β μαζί με Συναδέλφους, με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, με κύριο θέμα το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων με συμβάσεις ΣΟΧ και των συναδέλφων συμβασιούχων προς αντικατάσταση ανεμβολίαστων.

Τονίστηκε από την πλευρά μας για πολλοστή φορά, η αναγκαιότητα παραμονής αυτών των συναδέλφων στην εργασία τους, και να σταματήσει αυτή η ανασφάλεια και ομηρία που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Η Διοίκηση από την πλευρά της ενστερνίστηκε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα παραμονής αυτών των συναδέλφων  στην εργασία τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τουλάχιστον προς το παρόν, θα υπάρξει παράταση αυτών των συμβάσεων.

Με την ευκαιρία της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της καθυστέρησης παράδοσης του έργου τοποθέτησης του  στεγάστρου και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε εργαζόμενους και  πολίτες.

Υπήρξε η διαβεβαίωση από την Διοίκηση ότι το επόμενο 10ήμερο το έργο θα έχει παραδοθεί.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας έθεσε και το θέμα σχετικά με τις επικείμενες μετακινήσεις Προϊσταμένων στην Διοικητική Υπηρεσία, όπως από πληροφορίες μας είχε γίνει γνωστό. Πράγματι αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την Διοίκηση. 

Μετακινήσεις που σε καμία περίπτωση δεν έχουν στόχο τη βέλτιστη απόδοση λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά φαίνεται να εξυπηρετούν άλλους στόχους και σκοπούς.

Δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται Προϊστάμενοι από τη θέση τους  με γνωστικό  αντικείμενο προϋπηρεσίας 35 και πλέον χρόνων, σε μια άλλη θέση ευθύνης, τη στιγμή μάλιστα που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο αμέσως επόμενο 2μηνο και 6μηνο.

Η αναπλήρωση των Προϊστάμενων που επίκεινται να συνταξιοδοτηθούν είναι μια διαδικασία που γίνεται βάσει νομοθεσίας που υπάρχει, παρ' ότι δεν λειτουργούν τα Συμβούλια Κρίσεων και με αξιοκρατικά κριτήρια τοποθετούνται οι εργαζόμενοι σε θέσεις  Ευθύνης.

Δεν θα μείνουμε ΘΕΑΤΕΣ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: