Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσηλεύονται τέσσερις τραυματίες από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Τραγωδία να τραυματίζονται και να σκοτώνονται άνθρωποι για το ποδόσφαιρο που είναι άθλημα, να μην το ξεχνάμε», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν με τη δολοφονία ενός 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «χθες βράδυ στο νοσοκομείο εφημερίας Ερυθρος Σταυρός συνέβησαν απίστευτες καταστάσεις. Προσήλθαν στα επείγοντα 10 τραυματίες από διάφορα αντικείμενα, μαχαίρια κ.α. μαζί και συνοδοί αυτών. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση».

«Το προσωπικό και η διοίκηση του νοσοκομείου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για ακόμη μια φορά ως ΕΣΥ», τονίζει ο κ. Γιαννακός.

«Μέσα σε αυτό το πανικό έκαναν τα πάντα να σώσουν τους τραυματίες. Ένας 22χρονος κατέληξε παρα τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο προσήλθαν 10 τραυματίες, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για τον 29χρονο Μιχάλη που μαχαιρώθηκε έξω από το Opap Arena.

Αυτή τη στιγμή, στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται 4 τραυματίες εκτός κινδύνου δύο αλλοδαποί και δύο Έλληνες.

Επίσης νοσηλεύεται και η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού για προληπτικούς λόγους.

«Κρίμα να χάνονται ζωές ανθρώπων για το ποδόσφαιρο Μετα κάθε θανατο από απαδική βία κλαίνε, λαμβάνουν μέτρα ομάδες και πολιτεία που σε λίγο ξεχνιούνται.

Χάθηκε μία ζωή. Κινδύνεψαν πολλοί. Ακούει κανείς;», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση για τους τραυματίες από τον Ερυθρό Σταυρό

Ανακοινώνεται από το Νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ:

- Την 7η / 8η Αυγούστου 2023, μεταμεσονύκτιες ώρες, διακομίστηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, από την περιοχή Ν. Φιλαδέλφειας Αττικής οι κατωτέρω ημεδαποί και αλλοδαποί (Κροατικής Υπηκοότητας), οι οποίοι ενεπλάκησαν σε Συμπλοκές Οπαδικής -Χουλιγκανικής βίας, που έλαβαν χώρα από ώρα 23:00 της 7ης /8/2023 στην εν λόγω περιοχή, μεταξύ Οπαδών.

- Αναλυτικά η κατάσταση υγείας και τα στοιχεία εκτίθενται ως ακολούθως:

1) Ημεδαπός υπήκοος, (29 ετών), διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή ΝΕΚΡΟΣ, στις (23:45 hrs) με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο), από την Νέα Φιλαδέλφεια
- διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20 hrs. Ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή.

2) Ημεδαπός υπήκοος, (48 ετών), εισήχθη στην Νευροχειρουργική Κλινική λόγω υποσκληριδίου αιματώματος (συνεπεία ξυλοδαρμού).

3) Αλλοδαπός υπήκοος, (37 ετών), εισήχθη ως πολυτραυματίας εις Α΄ Χειρουργική Κλινική ( Κάταγμα ωλένης, Θλαστικό κεφαλής)

4) Ημεδαπός υπήκοος, (45 ετών), αντιμετωπίστηκε ως πολυτραυματίας (συνέπεια ξυλοδαρμού) και αποχώρησε.

5) Ημεδαπός υπήκοος, (47 ετών), εισήχθη μετά από έλεγχο (συνέπεια ξυλοδαρμού).

6) Αλλοδαπός υπήκοος, (21 ετών), αντιμετωπίστηκε για θλαστικά τραύματα και αποχώρησε (ως κρατούμενος της Αστυνομίας)

7) Αλλοδαπός υπήκοος, (20 ετών), αποχώρησε, μετά από έλεγχο για θλαστικά τραύματα

8) Αλλοδαπός υπηκοος, (21 ετών), αποχώρησε, μετά από έλεγχο για θλαστικό τραύμα, (συνέπεια ξυλοδαρμού).

9) Αλλοδαπός υπήκοος, (25 ετών), αντιμετωπίστηκε για κάκωση ποδοκνημικής (συνέπεια ξυλοδαρμού) και αποχώρησε, ως κρατούμενος της Αστυνομίας.

10) Ημεδαπός υπήκοος, (26 ετών), εισήχθη στην Νευροχειρουργική Κλινική, λόγω ΚΕΚ (συνέπεια ξυλοδαρμού).

Αναδημοσίευση από: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: