Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το Τέλειο ΜΠΑΧΑΛΟ μετά τις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

                                     TO ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ
Aυτή είναι η πιο επιεικής έκφραση για την κατάσταση που βιώσαμε σήμερα στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, για τα προβλήματα και τις καταστάσεις που αντιμετώπισε το Νοσοκομείο μετά την διαθεσιμότητα των Οδηγών και των Φυλάκων-Νυκτοφυλάκων που ουσιαστικά ξεκίνησε από σήμερα και η οποία βρήκε δυστυχώς εντελώς απροετοίμαστους ΑΠΑΝΤΕΣ.
         Οι ελάχιστες δυνάμεις πού ήλθαν από τα Κέντρα Υγείας και η ανυπαρξία, η αδυναμία του ΕΚΑΒ να βοηθήσει, άφησαν ακάλυπτες πάρα πολλές εργασίες στο Νοσοκομείο, ταλαιπωρώντας Ασθενείς - Συνοδούς και Εργαζόμενους.
       Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι επιστολές της Διοίκησης που προκλητικότατα έστελνε σήμερα μέσω κλητήρα στους Εργάτες , την Ασφάλεια του Νοσοκομείου κλπ, για να κάνουν τα καθήκοντα των οδηγών παράλληλα με τα καθήκοντά τους.
         Στο ίδιο μήκος κύματος και η Υ.Πε, η οποία δια της Υποδιοικήτριας, έδινε γραπτές οδηγίες και κατευθύνσεις να ανεβαίνουν στα υποστελεχωμένα ασθενοφόρα Νοσηλευτές και Τραυματιοφορείς για να διακομίζουν Ασθενείς, γεγονός προκλητικότατο-απαράδεκτο και καταδικαστέο ειδικά όταν αυτό προέρχεται από μια Νοσηλεύτρια και μάλιστα για αρκετό καιρό ενεργό μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών (ΕΝΕ).
      ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ όλες αυτές τις προαναφερόμενες ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ΤΑΚΤΙΚΕΣ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ όλους αυτούς που τις προωθούν και τις εφαρμόζουν.
       ΑΝΑΡΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ λοιπόν ποίοι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ και ποιοι ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ θα ανέβουν στα Αυτοκίνητα Κα Αλμπάνη; Τι θα πρωτοκάνουν οι ελάχιστοι Εργάτες, οι πάρα πολλοί λίγοι Τραπεζοκόμοι και η ελλιπέστατη Ασφάλεια κύριοι της Διοίκησης; πώς θα λειτουργήσει το σύστημα κύριε Άδωνη, ποιος θα καλύψει θα έξοδα για το καθημερινό πηγαινέλα στην Πάτρα των Εργαζόμενων Οδηγών από τα Κέντρα Υγείας, όπου άκουσον-άκουσον για την κάλυψη των αναγκών τους στέλνουν άλλα πληρώματα από την Πάτρα.
       ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτές τις πρακτικές και τακτικές, που εγκυμονούν κινδύνους για τους Ασθενείς και τους Εργαζόμενους, που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πόσο απροετοίμαστοι ήταν όλοι τους για τα πειράματα του Υπουργού Υγείας, ότι σαφώς δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν, καλύπτοντας πλήρως τους Συναδέλφους μας απέναντι σ΄ αυτό το επικίνδυνο εντέλλεστε.
       Για τον σκοπό αυτό αύριο το Πρωί στις 10 θα επισκεφθούμε την Διοίκηση και όλοι μαζί θα τις επιστρέψουμε τα ραβασάκια που με περίσσεια θράσους έστελνε σήμερα ημέρα Απεργίας στους Εργαζόμενους. Επίσης την παρασκευή, με αφορμή την 5ωρη ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, θα επισκεφθούμε την Υ.Πε, για να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας για όλα αυτά τα συμβαίνοντα στο χώρο της Υγείας, για την διάλυση των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: