Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μητσοτάκης: Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας των υπαλλήλων η αξιολόγηση.

        Την ολοκλήρωση του προγράμματος κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με την ένταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε αυτό, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
        Στο θέμα αυτό, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, καθώς πήρε ΦΕΚ (85/7-4-2014) το νομοσχέδιο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012», στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μεταρρυθμιστικές δράσεις των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και ως εκ τούτου, η ένταξη και των τελευταίων, περίπου 1.000 υπαλλήλων τους στο πρόγραμμα κινητικότητας.
        Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, ότι «με συστηματική προσπάθεια και μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ολοκληρώσαμε την ένταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά περίπλοκη: Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των δομών, θεσπίστηκαν κριτήρια, προετοιμάστηκαν 26 κοινές υπουργικές αποφάσεις και έγιναν επτά συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που επικύρωσε τις σχετικές εισηγήσεις».
         Επίσης, σημείωσε, ότι το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιήθηκε για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, ενισχύοντας την ΕΛΑΣ, τα σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και δίωξης παραεμπορίου.
         Η ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας-κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, σηματοδοτεί και το τέλος της σύνδεσης της κινητικότητας με τις απολύσεις.
         «Απ' εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση. Ενός συστήματος που θα "παντρεύει" τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης», τόνισε ο υπουργός.
         Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε, ότι «ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο και εν πολλοίς αναξιοκρατικό σύστημα των μετατάξεων και αποσπάσεων. Δημιουργούμε μια εσωτερική αγορά εργασίας, μέσα στην οποία θα προκύπτουν μετά από αξιολόγηση δομών κενές θέσεις και θα καλύπτονται από δημοσίους υπαλλήλους με τα απαιτούμενα προσόντα σε πλεονάζουσες θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: