Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

"Δεν θ' αφήσουμε τον Ξανθό αναπάντητο..."

       Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στην Πάτρα και το θέμα της παράδοσης λειτουργίας του νέου πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα» αναμένεται να απασχολήσουν το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
       Μιλώντας αποκλειστικά στην "Πελοπόννησο" ο πρόεδρος του Σωματείου «Ιπποκράτης», Κώστας Πετρόπουλος, εξηγεί την απουσία αντίδρασης κατά την επίσκεψη του υπουργού και προαναγγέλλει κλιμάκωση της πίεσης προς την κυβέρνηση, τη διοίκηση και την 6η ΥΠε - για το Πολυόροφο.
       "Επέλεξε να έρθει στην Πάτρα την επομένη της εορτής του Αγ. Ανδρέα για να κάνει επικοινωνιακή φιέστα, ενώ ήξερε ότι θα λείπουμε στην Αθήνα στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Λάβαμε ειδοποίηση ανήμερα της εορτής, στις 8.46 μ.μ., για συνάντηση στο Ταχύρρυθμο, χωρίς πρόσκληση επίσημη στο σωμματείο ενώ αρχικά μας είχαν πει ότι θα πάει μόνο στο ΠΓΝΠ. Ξέραμε ότι δεν κομίζει ούτε μια είδηση για το επταώροφο του "Αγ. Ανδρέα", άλλωστε είναι ο υπουργός που μέχρι σήμερα ούτε μια μέρα δεν είχε ασχοληθεί με το κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου. Δεν είχε καν την ευαισθησία να πάρει τόσο καιρό ούτε ένα τηλέφωνο τον Περιφερειάρχη, που με νύχια και με δόντια παλεύει με τις υπηρεσίες του υπουργείου για να παραδοθεί το κτίριο στις 15 Δεκεμβρίου. Δεν δίνει ούτε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να μετακομίσουμε και τώρα υπόσχεται ότι θα αυξηθεί από το 2017 ο προϋπολογισμός. Τώρα όμως που ασχολήθηκε, θα λάβει την απάντηση -και άμεσα- για ό,τι συμβαίνει στο νοσοκομείο μας".
        Στο μεταξύ, με αφορμή τα όσα ανέφερε για τους Προϋπολογισμούς των νοσοκομείων ο υπουργός από την Πάτρα αλλά και τις προσλήψεις συμβασιούχων στο ΕΣΥ, η αντίδραση ήρθε και από μέλη του ιατρικού κόσμου.
"Μια μάτια στον προϋπολογισμό του 2017 αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η δαπάνη για το προσωπικό των νοσοκομείων και του ΠΕΔΥ παραμένει και το 2017 σταθερή, όπως και το αντίστοιχο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Κρύβει επίσης ότι έχουν συμφωνήσει με την ΤΡΟΪΚΑ εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ από την αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων" αναφέρει στην "Πελοπόννησο" σήμερα Σάββατο 3-12-2016 ο Ανδρέας Μαζαράκης, διευθ/της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΠ «Αγιος Ανδρέας» και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας.
"Ο κ. Ξανθός ήρθε στην Πάτρα σε επίσκεψη χαμηλής πτήσης» είπε στην "Πελοπόννησο" σήμερα Σάββατο 3-12-2016 ο Γιώργος Κακούρης, επικεφαλής της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών των «Αγίου Ανδρέα», επισημαίνοντας ότι «δεσμεύθηκε μόνο για το ένα από τα τρία θέματα που του θέσαμε, να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο και να αποτελεί ισότιμο πόλο με το ΠΓΝΠ στο ΕΣΥ της περιοχής». "Για την επαναλειτουργία του Αγίου Ανδρέα, χρονοδιάγραμμα ακούμε,αλλά χρονοδιάγραμμα δεν βλέπουμε. Επίσης για τις προσλήψεις και την κάλυψη των κενών στο ίδρυμα που λειτουργεί με το 40% του ιατρικού προσωπικού, επίσης δεν ακούσαμε τίποτα. Οσον αφορά στις προσλήψεις σε όλη τη χώρα μέσω ΟΑΕΔ με 12μηνα, είναι σταγόνα στον ωκεανό καθώς οι 700 θα είναι γιατροί και θα πάνε σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας".
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: