Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σταδιακά η λειτουργία του νέου πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα»

       Στην άμεση υλοποίηση της υπουργικής εντολής για σχεδιασμό της όσο το δυνατόν γρηγορότερης παράδοσης και λειτουργίας του πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα» προχώρησε η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του  Νοσοκομείου.
       Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν αυτό είναι άμεσα εφικτό. Κι αυτό διότι η παράδοση και λειτουργία προϋποθέτει μία σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες. Οπως και να 'χει, η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας καταβάλλει από την πλευρά της προσπάθεια να δρομολογήσει ορισμένες από τις διαδικασίες, ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος.
         Σε αυτό αποσκοπούσε και η σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και του διοικητή του «Αγ. Ανδρέα», Θεόδωρου Σερεμέτη.
       «Αυτό που προσπαθούμε είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Συγκεκριμένα ζητάμε από τη διοίκηση της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ" (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ) να μας δοθούν τα φύλλα για να κάνουμε τον έλεγχο που πρέπει. Η διαδικασία αυτή απαιτεί τουλάχιστον ένα μήνα. Εάν μας δοθούν τώρα, θα κερδίσουμε ένα μήνα διαδικασιών που επιβάλλονται μετά την παράδοση του κτιρίου. Παράλληλα, θα μας δώσει τη δυνατότητα να μπουν τα συνεργεία να καθαρίσουν και να το ετοιμάσουν» μας είπε ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτριος Κωστακιώτης.    
          Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα έχει αναλάβει ο υποδιοικητής Μίλτος Ζαμπάρας, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την διοίκηση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».
        Το παραπάνω όμως αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του παζλ που αφορά τη λειτουργία του πολυώροφου κτιρίου, η οποία δεν είναι τόσο απλή. Δεν πρόκειται για ένα καινούργιο νοσοκομείο όπου βάζουμε τα έπιπλα και ξεκινάμε. Οπως υπενθυμίζει ο κ. Κωστακιώτης, «είναι ένα νοσοκομείο που είναι σε λειτουργία. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι δεν γίνεται μεταφορά σε μία ημέρα ή ότι παίρνουμε το κρεβάτι του ασθενή και το πάμε δίπλα. Μιλάμε για κλινικές, εργαστήρια, τμήματα, ιατρεία κ.ά. τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν οργανωμένα».
       Επίσης σε ό,τι αφορά την έναρξη της μεταφοράς των πρώτων κλινικών, γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορεί να γίνει την περίοδο αυτή των γιορτών, που το προσωπικό είναι σε άδεια. Η μεταφορά προϋποθέτει την παρουσία όλου του προσωπικού και την ανάπτυξη ενός μηχανισμού που θα δράσει με τέτοιοι τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την αυτόματη λειτουργία των κλινικών που θα μεταφερθούν.
«Η μεταφορά θα γίνει σταδιακά και σ' ένα οργανωμένο πλαίσιο. Μιλάμε για έναν ολόκληρο μηχανισμό η πλήρης εγκατάσταση και ανάπτυξη του οποίου -συμπεριλαμβανομένου και της μεταφοράς του Νοσημάτων Θώρακος- εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη» προσθέτει ο κ. Κωστακιώτης.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:       Όλα όσα προαναφέρονται είναι οι φθηνές  δικαιολογίες για να καλύψουν το Υπουργείο και κατ΄ επέκταση την Κυβέρνηση που επί ένα και πλέον χρόνο δεν κατέστη δυνατόν να μας δώσει εκείνες τις αναγκαίες και απαραίτητες πιστώσεις για την μεταστέγασή μας, πιστώσεις που και ο Υπουργός Υγείας επισκεπτόμενος την πόλη μας πριν λίγες ημέρες παρέπεμψε για την επόμενη χρονιά, γι΄ αυτό και το χρονοδιάγραμμα της Άνοιξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: