Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αμφίβολη η παράταση των επικουρικών εργαζομένων.

         Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, σε μια σειρά νοσοκομεία, οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου έχουν διαμηνύσει στις μισθοδοσίες, ότι δεν θα υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των υπηρετούντων επικουρικών εργαζομένων και γιατρών που η θητεία τους παρατάθηκε με τον νόμο 4486/17 μέχρι τις 31-12-2018.
       Ο ισχυρισμός των παρέδρων είναι ότι για τους εργαζόμενους αυτούς δεν δικαιολογείται η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου πέραν του 24μηνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
      Μάλιστα, σε ορισμένα νοσοκομεία, ζητείται από τις διοικήσεις οι παρατάσεις να μην ακολουθούν το γράμμα του νόμου και οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν παράταση που δεν θα υπερβαίνει – αθροιστικά με το χρόνο που έχουν ήδη διανύσει -το 24μηνο.
       Eχει επισημανθεί έγκαιρα ότι η τακτική του υπουργείου να μην καλύπτει τις ανάγκες με μόνιμες προσλήψεις αλλά με παρατάσεις στις συμβάσεις των επικουρικών, πέραν των άλλων, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
      Οι επισημάνσεις αυτές είχαν διαμηνυθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη πρόσφατη συνάντηση που υπήρξε με τα  σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι μιλούσαμε «εις ώτα μη ακουόντων».
       Πριν το ζήτημα πάρει έκταση, καλείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει και να δώσει λύση.
      Σε κάθε περίπτωση, τα Σωματεία των νοσοκομείων πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να διασφαλίσουν την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων επικουρικών.
 ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια: