Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ¨ΑΥΞΗΣΗ του ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ¨.

       ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Αφού «πάγωσε» τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα για δύο έτη (2017-18), ενώ ανέστειλε την επέκταση και τη συρροή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας και τάζει, γενικόλογα, την αύξηση του κατωτάτου μισθού. Και μάλιστα με νόμο και κυβερνητική απόφαση, αντί να ισχύσουν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών Ενώσεων. Ώστε οι Κοινωνικοί Ανταγωνιστές, όσοι παράγουν και εργάζονται να διαμορφώσουν τις αμοιβές και να εξαλείψουν την διάκριση για τους νέους κάτω των 25 ετών. Σήμερα περισσότεροι από 630.000 άτομα εργάζονται υπό καθεστώς υποχρεωτικής μερικής απασχόλησης και διαλείπουσας εργασίας οδηγούμενοι στο οικονομικό περιθώριο με «αμοιβές» 392 ευρώ το μήνα.
       Υπενθυμίζουμε στον πρωθυπουργό ότι αύξηση του κατωτάτου-εισαγωγικού μισθού έπρεπε να ισχύσουν από 1/1/2017 (Ν.4172/13), ενώ η επέκταση και η συρροή των Συλλογικών Συμβάσεων από τον Σεπτέμβριο του 2016 (ν.4024/11).
        Αντί αυτού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μας έφερε ένα τρίτο -αχρείαστο- μνημόνιο μέσω του οποίου χρέωσε με πολλά δις ευρώ τον Ελληνικό Λαό, δέσμευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, συμφώνησε για ένα θηριώδες πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022 και 2,1% ακολούθως, επέβαλε πρωτοφανή φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη διαλύοντας την μεσαία τάξη, μείωσε τις συντάξεις και, τέλος, στέρησε από τους εργαζόμενους ακόμη και μικρές αυξήσεις. Και κυρίως, με νομοθετική παρέμβαση παρέτεινε για δυο (2) χρόνια την μη επέκταση και συρροή των Συμβάσεων.
     Αλλά και οι νέες εξαγγελίες αποτελούν ένα ακόμη συνειδητό ψεύδος, όπως ολόκληρη η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ακόμη και μια αύξηση της τάξης του 10% στον κατώτατο μισθό (586 ευρώ), μια αύξηση που μπορεί να οδηγήσει σε ονομαστική αναπροσαρμογή έως και πάνω από 50 ευρώ το μήνα, ουσιαστικά θα αφανιστεί από την αύξηση της φορολογίας από 1/1/2020. Και αυτό καθώς με την μείωση του αφορολογήτου ορίου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν αυξημένη παρακράτηση φόρου έως και 54 ευρώ το μήνα (έως 650 ευρώ το χρόνο πρόσθετος φόρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: