Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ της μείωσης των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΦΟΡΩΝ.

      Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες αφού προηγουμένως επέβαλε με τον νόμο Κατρούγκαλου (ν.4387/16) εισφορές έως και 2.223 ευρώ το μήνα! (26.679 ευρώ για κύρια, επικουρική εφάπαξ και υγεία στους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο από το 10πλάσιο του ανειδίκευτου εργάτη-70.300 ευρώ το χρόνο).Αλλά το ψεύδος εδώ έχει κοντά πόδια. 
       Όλοι ξέρουν ότι οι ελάχιστες εισφορές (167 ευρώ το μήνα) θα αυξηθούν από το νέο έτος καθώς θα αυξηθεί η βάση υπολογισμού λόγω (ονομαστικής στην ουσία) αύξησης του (κατώτατου) μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. (Σήμερα οι ελάχιστες εισφορές υπολογίζονται σε ποσοστό 26,95% επί του μισθού των 586 ευρώ, συν το επασφάλιστρο της ανεργίας).
       Ταυτόχρονα από 1/1/2019 καταργείται η έκπτωση 15% στο εισόδημα υπολογισμού των εισφορών που προβλέφθηκε μεταβατικά για το 2018 λόγω του πρωτοφανούς τρικ να υπολογίζονται ασφαλιστικές εισφορές επί των… ασφαλίστρων. Κάτι που οδηγεί τουλάχιστον σε ισόποση αύξηση (15%) όλων των ασφαλιστικών εισφορών.
      Εμείς λέμε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει ανταποδοτικές συντάξεις, θα είναι αναπτυξιακό και θα προβλέπει οροφή ασφαλιστικών εισφορών στα 600 ευρώ το μήνα τόσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και για τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: