Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Αγ.Ανδρέας:Το κατάργησαν και το διατήρησαν

       Στις παρενέργειες που δημιουργεί το λάθος του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τον νέο οργανισμό του παραμένει εγκλωβισμένος ο «Αγιος Ανδρέας».
       Αν κι έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τη διαπίστωση του συγκεκριμένου λάθους που αφορά στην κατάργηση του Νοσημάτων Θώρακος από τον περασμένο Απρίλιο οπότε και μεταφέρθηκε στον «Αγιο Ανδρέα», παράλληλα στον νέο οργανισμό, το διατηρεί ως διαφορετική νοσηλευτική μονάδα.
      Το λάθος επισημάνθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πρώτη στιγμή αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει διορθωθεί. Ενδιαμέσως δε το υπουργείο έχει λάβει διάφορες αποφάσεις οι οποίες όμως κρίνονται μη εφαρμόσιμες εάν δεν προηγηθεί η αλλαγή του οργανισμού.
     «Αναμένουμε ότι θα γίνει η σχετική τροποποίηση εντός των επόμενων ημερών καθώς μεσολάβησε ο ανασχηματισμός και κατά συνέπεια υπήρξε καθυστέρηση. Η απόφαση είναι έτοιμη αλλά αναμένεται η σχετική υπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» μας είπε ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης.
     Υπενθυμίζουμε, όπως έχει γράψει και παλαιότερα η «Π», αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτό το θέμα με τις δύο υποδιοικήτριες του νοσοκομείου καθώς και με τα άλλα μέλη του ΔΣ. Επίσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νέος οργανισμός και ό,τι προβλέπει αυτός.
ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΠΟΛΥΟΡΟΦΟΥ - ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
      Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κατασκευή στεγάστρου μεταξύ του πολυώροφου κτιρίου και της νέας πτέρυγας. Σκοπός είναι η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
       Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους ασθενείς, οι οποίοι, σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, δεν προστατεύονται.
      Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο και μεγάλη ανάγκη για τη λειτουργία του Νοσοκομείου».
      Μετά από μακρά συζήτηση κατέληξαν ενός του επόμενου δεκαημέρου να υποβληθεί Τεχνικό Δελτίο από το Νοσοκομείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
      Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Πετρόπουλος ο οποίος είναι και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη και στελέχη του νοσοκομείου.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: