Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Πάτρα: Λήγουν συμβάσεις γιατρών του ΠΕΔΥ και μένουμε ακάλυπτοι-Παρέμβαση στη Βουλή

      Ακάλυπτοι από ρευματολόγο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι πλέον οι πολίτες της Πάτρας.
Χθες έληξε η σύμβαση του μοναδικού ρευματολόγου ο οποίο υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου.
      Σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί με τα καρδιολογικά περιστατικά καθώς λήγει η σύμβαση του καρδιολόγου που κάλυπτε την απογευματινή βάρδια ενός συνταξιοδοτείται ο μοναδικός δερματολόγος.
      Την ίδια στιγμή, αποδυναμώνεται και το μικροβιολογικό εργαστήριο καθώς μετακινείται η μία, από τις τρεις μικροβιολόγους, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
      Η «Π» έγραφε προ ημερών για διασπορά πόρων και δυνάμεων, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας μιας ακόμα Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), λίγα 24ωρα μετά έρχεται να προστεθούν νέα προβλήματα στις υπάρχουσες δυσλειτουργίες της ΤΟΜΥ και του Κέντρου Υγείας Αγίου Αλεξίου.
      «Χθες τέλειωσε η σύμβαση του ρευματολόγου. Εκτός από τα νέα περιστατικά μιλάμε για χρόνιους ασθενείς. Ποιος θα τους παρακολουθήσει τώρα αυτούς; Αν πάνε στα νοσοκομεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύμηνες λίστες αναμονής. Οι ανασφάλιστοι δε, δεν μπορούν να πάνε ούτε σε ιδιώτη γιατρό» μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Της  ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ  Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: «Άμεση στελέχωση ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα»
     Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου Πάτρας συνεχίζουν να αυξάνονται. Πρόσφατα, έληξε η σύμβαση του μοναδικού ρευματολόγου και ακολουθεί σε λίγες μέρες η σύμβαση του καρδιολόγου που καλύπτει την απογευματινή βάρδια, ενώ αναμένεται και η συνταξιοδότηση του μοναδικού δερματολόγου του Κέντρου Υγείας. Επιπλέον, η μία από τις τρεις μικροβιολόγους του εργαστηρίου μετακινείται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Παρά τα ιατρικά κενά και τις ελλείψεις σε ορισμένες ειδικότητες, έχει δοθεί εντολή να αντιμετωπίζονται και όλα τα έκτακτα περιστατικά.
Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού, συνεχίζουν και τα προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων, με το ακτινολογικό μηχάνημα να βρίσκεται για ακόμα μία φορά εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη στήριξης των μονάδων παροχής υγείας της Δυτικής Ελλάδας. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την περίθαλψη και νοσηλεία των πολιτών, οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση του συστήματος υγείας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την πλήρη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγίου Αλεξίου;
2. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει το Υπουργείο προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: