Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Το Κίνημα Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, βρίσκεται στην Πάτρα 31/01/2019.

Το Κίνημα Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας
θα βρίσκεται στην Πάτρα 31/01/2019
Η πορεία θα εκκινήσει από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών στις 08:30πμ
Θα περάσει από την Κεντρική πλατεία και θα καταλήξει στην 6η ΥΠΕ
       Το Κίνημα για τη Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας συνεχίζει το δρόμο του.  Την Πέμπτη 31/1/2019 θα βρισκόμαστε στην Πάτρα για να αναδείξουμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υγειονομικές Μονάδες της Δυτικής Ελλάδας και να διεκδικήσουμε λύσεις. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Πατρών 8:30πμ.
Τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο.
      Έφτανε μία εποχική γρίπη για να αναδείξει την αποδιοργάνωση τους. Συνεχείς διακομιδές ασθενών (έκτακτα περιστατικά) προκειμένου να καταφέρουν αν προλάβουν να γίνει διάγνωση και θεραπεία.
      Η στελέχωση είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός βρίσκονται σε κακό χάλι. Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ.
      Η Δυτικής Ελλάδα με πληθυσμό 700.000 διαθέτει μόνο 23 κλίνες ΜΕΘ!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία.
ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΑΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου 8 +2 (οι δύο όχι πάντα ανάλογα το προσωπικό), Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας 6, Νοσοκομείο Αγρινίου 5 +2 (οι δύο όχι πάντα ανάλογα το προσωπικό), Νοσοκομείο Πύργου 4.
        Στον οδικό άξονα από Αττική έως την Ήπειρο 360 χιλιόμετρα λειτουργούν 25 κλίνες ΜΕΘ: 5 κλίνες στην Κόρινθο, 14 κλίνες στην Πάτρα και 5 έως 7 κλίνες στο Αγρίνιο!!!
       Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αν και τα Νοσοκομεία έχουν ΜΕΘ έτοιμες εξοπλισμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.
      Με βάση τον πληθυσμό στη Δυτική Ελλάδα θα έπρεπε να λειτουργούν τουλάχιστον 100 κλίνες ΜΕΘ.
     Πού είναι οι προσλήψεις προσωπικού που εξαγγέλλει η κυβέρνηση;
      Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας. Εφευρίσκουν πατέντες όπως στο ΠΓΝ.ΡΙΟ μετατρέποντας σε ΜΕΘ την αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων και έτσι αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία.
      Υπάρχουν Νοσοκομεία στη Δυτική Ελλάδα που δεν διαθέτουν σε πολλές περιπτώσεις ή καθόλου το πιο απαραίτητο διαγνωστικό μηχάνημα τον Αξονικό Τομογράφο (Αμαλιάδα, Αίγιο, Πύργος).
Στον Νοσοκομείο του Πύργου ζεσταίνεται ο Αξονικός και οι πολυτραυματίες διακομίζονται.
Στο Νοσοκομείο του Αιγίου ο Αξονικός λόγω έλλειψης Προσωπικού λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα το πρωί.
Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν υπάρχει Αξονικός.
      Στα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας λείπουν βασικές ειδικότητες Ιατρών, όπως Νευροχειρουργοί, Αγγειολόγοι (Άγιος Ανδρέας), Παθολόγοι (Πύργος). Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε συνεχείς διακομιδές των ιδίων έκτακτων περιστατικών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, είτε γιατί δεν λειτουργεί ο Αξονικός, είτε γιατί δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες Ιατρών. Μεγάλη έλλειψη σε Νοσηλευτικό προσωπικό.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Π.Γ.Ν. ΡΙΟ: 50% κενές Οργανικές Θέσεις. Λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ και όταν υπάρχει προσωπικό κατά διαστήματα άλλες 2 κλίνες. Διασωληνωμένοι ασθενείς αυτή την περίοδο πάνω από 4 καθημερινά σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας. Πριν για να μην έχουν διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους, τους έβαζαν στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων και αναβάλλονταν χειρουργεία. Μετά τις διαμαρτυρίες τώρα τους αφήνουν στους θαλάμους. Το κτίριο του Νοσοκομείου είναι ετοιμόρροπο!! Πέφτουν σοβάδες, φαίνονται τα σίδερα!!!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Διαθέτει 6 κλίνες ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο λαμβάνοντας τη σύνταξη του θανόντος πατρός της επί σειρά ετών. Και όμως παραμένει Διοικήτρια σε Νοσοκομείο που έκλεισε. Το Νοσοκομείο Νοσημάτων θώρακος έκλεισε εδώ και καιρό εκείνη παραμένει άνευ χαρτοφυλακίου Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και πληρώνεται κανονικά. Αντί να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για κακούργημα με εντελώς χαριστική ρύθμιση από την εφορία της παρακρατείται ένα μικρό μηνιαίο ποσό. Θα εξοφλήσει τα οφειλόμενα σε 70 χρόνια!!!
Η πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Θώρακος, λειτουργεί σε κτίριο που νοσηλεύονται έγκυες και γίνονται τοκετοί. Ασθενείς που πάσχουν από φυματίωση συνυπάρχουν στους διαδρόμους με άλλους ασθενείς. Δεν υπάρχει Αγγειολόγος και Νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να διακομίζονται συνεχώς έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ.
 χωρίς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Νοσοκομείο και τις οργανικές μας θέσεις.
 χωρίς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ Συμβούλιο (αυτό το μη νόμιμο που επαναλειτούργησαν ευκαιριακά την προηγούμενη εβδομάδα, λήγει και επισήμως, η ¨παράταση της θητείας του¨ , την 31/1/19),
 Χωρίς ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ Συμβούλιο, με εκκρεμή δυστυχώς πάρα πολλά ζητήματα.
 Χωρίς προϋπολογισμό και επαρκείς πιστώσεις, με κωδικούς που στεγνώνουν από το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μην μπορεί να επιτελέσει πλήρως και σωστά τον σκοπό για τον οποίο υφίσταται.
 Με μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών, που συνολικά αγγίζουν τις 400 θέσεις (280 Οργανικές θέσεις Προσωπικού, 58 Ιατρών και πάνω από 65 στα Κέντρα Υγείας Συνδικαλιστικής μας ευθύνης), των Κ.Υ κ. Αχαΐας, Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας που βιώνουν την χειρότερη κατάσταση των χρόνων λειτουργίας τους).
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ: Το μόνο Παιδιατρικό στη Δυτική Ελλάδα. Το μόνο Παιδιατρικό Νοσοκομείο εκτός Αττικής. Κτιριακές υποδομές χάλια. Χειρουργεία σε πολύ κακή κατάσταση. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Έφυγαν 6 γιατροί χωρίς να αντικατασταθούν. Στην Ορθοπεδική Κλινική υπηρετούν 2 γιατροί εκ των οποίων ένας μόνιμος. Έλλειψη Παιδονευρολόγου. Δεν υπάρχει κανείς Παιδονευρολόγος από τα Γιάννενα έως την Αττική. Όλα τα παιδιά διακομίζονται στην Αθήνα. Πολυδιάσπαση των υπηρεσιών. Μονάδα νεογνών διαθέτει το Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ και το Νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα. Δεν διαθέτει όμως το Καραμανδάνειο το μόνο Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Χειρουργούνται τα παιδιά στο Καραμανδάνειο και μεταφέρονται σε Μονάδα στο ΡΙΟ ή τον Άγιο Ανδρέα. Πρωτοτυπία παγκόσμια.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: Ο Αξονικός λειτουργεί μόνο μία φορά το πρωί την εβδομάδα, έλλειψη προσωπικού. Δεν υπάρχει Διοικητής στο Νοσοκομείο και διοικείται με αυτόματο πιλότο. Δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό για την συντήρηση των υποδομών και του εξοπλισμού. Δεν υπάρχουν Τραυματιοφορείς και βοηθητικό προσωπικό. Μεγάλη έλλειψη Τεχνολόγων στο Ακτινολογικό Εργαστήριο.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: 4 κλίνες ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Αξονικός για κλάματα. Έφεραν πριν τρείς μήνες έναν μεταχειρισμένο για να αντικαταστήσει τον παλαιό. Έχει όμως τα ίδια χάλια. Ζεσταίνεται και δεν λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις. Ανοίγουν χειμωνιάτικα τα air condition για να κρυώνει. Τα τροχαία ατυχήματα, πολυτραυματίες διακομίζοντα για αξονική αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το μηχάνημα.
Μεγάλη έλλειψη Παθολόγων. Παθολογική κλινική 30 κλινών χωρίς να λειτουργεί Πνευμονολογική κλινική και έχει μόνο δύο γιατρούς. Έρχεται μία ιατρός με απόσταση από Αμαλιάδα!!! Ο Ενδοκρινολόγος κάνει τον Παθολόγο. Πως είναι δυνατόν οι δύο γιατροί να καλύπτουν την κλινική και τα ΤΕΠ; Υπάρχει ένας Πνευμονολόγος που κάνει εξωτερικά!!! Μεγάλες ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Είναι πια Κέντρο Υγείας. Εφημερεύει 7 ημέρες το μήνα. Ημέρες που καταρτίζεται πρόγραμμα εφημερίας από το Επιστημονικό Συμβούλιο με εντέλλεσθε δεν εφημερεύουν. Στις ημέρες που δεν εφημερεύουν στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας αγροτικός ιατρός. Αξονικός δεν υπάρχει.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Διαθέτει 5 κλίνες ΜΕΘ και κάποιες φορές γίνονται 7 κλίνες όταν υπάρχει προσωπικό. Λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο με τον οργανισμό του παλαιού αν και η μεταφορά στο νέο έγινε ο έτος 2013. Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Έχουν περισσότερο ενδιαφέρον στη κυβέρνηση για την στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων παρά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ 5 κλινών λόγω έλλειψης προσωπικού πρόσφατα είχαμε τρεις θανάτους διασωληνωμένων περιστατικών. Κλείνει η Παιδιατρική κλινική. Καλύπτεται με έναν γιατρό ειδικευόμενο από το ΤΟΜΥ κάποιες φορές. Έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν νέοι ασθενείς που θέλουν αιμοκάθαρση.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Ετοιμόρροπο κτίριο μπάζει νερά. Έλλειψη συντήρησης μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού λόγω έλλειψης κονδυλίων. Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ 5 κλινών λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Ψυχιατρική κλινική κλειστή. Νοσηλεύονται οι ψυχικά πάσχοντες ασθενείς στην Παθολογική κλινική. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Στους ΤΕ Νοσηλευτές και τους Τραυματιοφορείς το 50% των οργανικών θέσεων είναι ακάλυπτες.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Δίνουμε δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση.
Θα πλημμυρίσει η Πάτρα
                                                           Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: