Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Το βόλεμα ημετέρων πληγή του «Αγ.Ανδρέα»

       «Χωρίς οργανισμό, χωρίς ΔΣ, χωρίς υπηρεσιακό συμβούλιο και το χειρότερο χωρίς κανένας να δίνει μία πειστική και φερέγγυα, επίσημη απάντηση - δέσμευση γι΄ αυτά τα σοβαρά ζητήματα, μας έχουν θέσει στον αυτόματο πιλότο».
      Η παραπάνω επισήμανση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα» Κώστα Πετρόπουλου, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου, κυριάρχησε μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης. Αλλωστε είναι το θέμα που απασχολεί το νοσοκομείο, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία εδώ και εννέα περίπου μήνες. Η εμμονή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διορθώσει το λάθος που ακυρώνει τον οργανισμό του νοσοκομείου δημιουργεί προβληματισμό.
     Το Σωματείο Εργαζομένων ευθέως έχει εκφράσει την άποψη ότι η παράλληλη διατήρηση αλλά και κατάργηση του Νοσημάτων Θώρακος, που αποτελεί και το υπουργικό λάθος, έχει στόχο την εξυπηρέτηση και το βόλεμα ημετέρων. Η διοίκηση του Σωματείου κάνει λόγο για εσκεμμένο λάθος με στόχο «τη διατήρηση της έμμισθης θέσης του Νοσημάτων Θώρακος, μέχρις ότου καταλαγιάσουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις και βρεθούν άλλες λύσεις».
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Τις εκτιμήσεις του Σωματείου έρχεται να ενισχύσει και η στάση σιωπής που τηρεί η ηγεσία του υπουργείου. Μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο θέμα αυτό όπως και στην προ μηνών αποδοχή παραίτησης της αναπληρώτριας διοικήτριας του «Αγίου Ανδρέα», την οποία σημειωτέον δεν είχε υποβάλλει ποτέ.
Μέχρι τέλος Ιανουαρίου το ζήτημα αυτό πρέπει να κλείσει, όπως και να χει, καθώς όπως έχει δηλώσει στην «Π» ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης, «πέραν της 31ης Ιανουαρίου δεν θα μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε».
ΚΤΙΡΙΑΚΟ
Το δεύτερο βασικό θέμα που έθεσε ο κ. Πετρόπουλος αφορούσε το κτιριακό πρόβλημα.
«Συνεχίζουμε να λειτουργούμε κάτω από τις πιο αντίξοες κτιριακές συνθήκες. Εχουμε άστεγες 150 περίπου κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες, πέρα από τα υπολειτουργούντα και τα χωρίς τις σχετικές και ενδεδειγμένες για την περίπτωσή τους προϋποθέσεις. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η πρότασή μας για την ανέγερση νέας πτέρυγας, αλλά που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν η σχετική μελέτη».

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: