Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Πολλά τα κενά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο - Έλλειψη ιατρών

      Μένει χωρίς παιδονευρολόγο, και επομένως αναστέλλει τη λειτουργία του παιδονευρολογικού του Τμήματος, το μοναδικό αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείου της ευρύτερης περιφέρειας, το Καραμανδάνειο.
      Η Ορθοπαιδική του Κλινική στελεχώνεται μόνον μ' έναν μόνιμο γιατρό και το Ακτινολογικό Τμήμα με δύο γιατρούς.
Υπό τις συνθήκες αυτές ξεκίνησε η νέα χρονιά για το παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής μας.
      Παρ' ότι ήταν γνωστό στην κεντρική διοίκηση ότι τέλος του χρόνου θα συνταξιοδοτούνταν πέντε ιατρικά στελέχη του νοσοκομείου δεν υπήρξε μέριμνα για την έγκαιρη κάλυψη των κενών που άφησαν πίσω τους.
      Ετσι η παιδιατρική Κλινική βρίσκεται με έναν λιγότερο γιατρό καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της Γεώργιος Κροκιδάς. Η διεύθυνση της Κλινικής θα ανατεθεί, όπως μας είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου, στη Ράνια Παπαγεωργίου η οποία επί σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο.
      Το Παιδονευρολογικό Τμήμα μοιραία θα αναστείλει τη λειτουργία του καθώς ο μοναδικό γιατρός που το στελέχωνε και ήταν και διευθυντής του, ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος, επίσης συνταξιοδοτήθηκε. Υποστελέχωση χαρακτηρίζει και την Ορθοπαιδική Κλινική μετά την συνταξιοδότηση του διευθυντή της Γιώργου Χριστοδούλου.
     Τα καθήκοντα του διευθυντή θα αναλάβει ο Γιώργος Τάγαρης που είναι και ο μοναδικός μόνιμος γιατρός της κλινικής καθώς οι άλλοι δύο είναι επικουρικοί. Στο Ακτινολογικό Εργαστήριο με την αποχώρηση του υπευθύνου Αθανασίου Γαζή απομένουν δύο γιατροί. Καθήκοντα επικεφαλής θα αναλάβει η Αθηνά Κοντραφούρη.
     Επίσης απομένει να καλυφθεί το κενό του Γιώργου Παπαπαύλου στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: