Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ για την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της 31ης/1/19.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
      Χωρίς καμιά αμφιβολία, το Νοσοκομείο μας και εμείς οι Εργαζόμενοι σ’ αυτό, ειδικά αυτήν την περίοδο, αντιμετωπίζουμε πληθώρα προβλημάτων.
      Το Νοσοκομείο μας, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, βρίσκεται στον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, δεδομένου ότι, από τον Απρίλιο του 2018, είναι:
ü χωρίς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Νοσοκομείο και τις οργανικές μας θέσεις.
ü χωρίς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ Συμβούλιο (αυτό το μη νόμιμο που επαναλειτούργησαν ευκαιριακά την προηγούμενη εβδομάδα, λήγει και επισήμως, η ¨παράταση της θητείας του¨ , την 31/1/19),
ü Χωρίς ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ Συμβούλιο, με εκκρεμή δυστυχώς πάρα πολλά ζητήματα.
ü Χωρίς προϋπολογισμό και επαρκείς πιστώσεις, με κωδικούς που στεγνώνουν από το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μην μπορεί να επιτελέσει πλήρως και σωστά τον σκοπό για τον οποίο υφίσταται.
ü Με μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών, που συνολικά αγγίζουν τις 400 θέσεις (280 Οργανικές θέσεις Προσωπικού, 58 Ιατρών και πάνω από 65 στα Κέντρα Υγείας Συνδικαλιστικής μας ευθύνης), των Κ.Υ κ. Αχαΐας, Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας που βιώνουν την χειρότερη κατάσταση των χρόνων λειτουργίας τους).
Βιώνοντας έτσι δυστυχώς, την εγκατάλειψη του αρμόδιου Υπουργείου και κατ επέκταση της κυβέρνησης, που πέρα από τα προαναφερόμενα ξέχασαν και τις δεσμεύσεις τους για την νέα πτέρυγα, την διεκδίκηση μας που δια στόματος Πολάκη αποδέχθηκαν πέρσι τον Φλεβάρη και μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει ούτε καν τις μελέτες. Μια πτέρυγα, που είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ, μετά τις επιπολαιότητες του Διοικητή και των συν αυτό, κατά την πρόσφατη μεταστέγαση, όπου 150 κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες μένουν άστεγες και σε πολλές άλλες έχουμε τεράστιες και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες.
        Στα προαναφερόμενα προστίθενται και τα δικά μας, τα επιμέρους προβλήματα, τα προβλήματα καθημερινότητας και όχι μόνον. Προβλήματα  τα οποία ο Διοικητής, παρά τις παρεμβάσεις μας και τις κινητοποιήσεις μας, δεν τα επιλύει και πιθανά λόγω ανεπάρκειας και όχι μόνον, δεν δίνει τις αναγκαίες και απαραίτητες λύσεις, εν αντιθέσει με την απλοχεριά που έχει στα ψέματα και τις χωρίς αντίκρισμα δεσμεύσεις του.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
       Για αυτά τα ζητήματα, γι αυτές τις εξελίξεις, γι αυτήν την εγκατάλειψη και αδιαφορία, οδηγούμαστε πλέον στον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, στη μοναδική διαδικασία, που με την συμμετοχή σας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τις αναγκαίες και επιθυμητές λύσεις.
        Έτσι λοιπόν με δεδομένο ότι:
Την ΠΕΜΠΤΗ 31/1/19 το ΚΙΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΕΣΥ, ΦΘΑΝΕΙ στην ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, όπου η ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο μας και  τα Σωματεία των Νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Πόλη μας, με αφετηρία το Νοσοκομείο μας και κατάληξη την 6η Υ.Πε
                                Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ο Υ Μ Ε

                               4ωρη ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
               στις ώρες 08:00-12:00  της  Πέμπτης 31/1/19.                             
                                                      ΚΑΛΩΝΤΑΣ  ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ

           ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ, με όλες σας τις δυνάμεις,
Ø Τόσο στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που θα γίνει στις 08:00 πμ στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου μας
Ø Όσο και στη ΠΟΡΕΙΑ που θα ακολουθήσει στη συνέχεια μέχρι την  6η Υ.Πε, απ’ όπου έχουμε φροντίσει την επιστροφή σας στο Νοσοκομείο μας.

               Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ  ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ
                                    ……………………………..
                              Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: