Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Αδύναμο το Καραμανδάνειο - Στέλνει παιδιά στην Αθήνα για εγκεφαλογράφημα

         Χωρίς παιδονευρολόγο παραμένει το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιφέρειας, το Καραμανδάνειο.
      Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά που πρέπει να υποβληθούν σε εγκεφαλογράφημα να παραπέμπονται σε νοσοκομεία των Αθηνών μιας και το αντίστοιχο μηχάνημα του ΠΓΝΠ είναι εκτός λειτουργίας.
       «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προσωρινά το πρόβλημα μέχρι να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα μετακίνησης της παιδονευρολόγου του ΠΓΝΠ μία ή δύο φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο μας προκειμένου να βλέπει τα εγκεφαλογραφήματα για να μην φεύγουν τα περιστατικά αδιάγνωστα» μας είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.
      Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, παιδοχειρουργός Βασίλειος Αλεξόπουλος,  υπογράμμισε την παραπάνω έλλειψη καθώς και την έλλειψη παιδονευροχειρουργού και παιδοαιματολόγου.
      «Είναι βασικές ειδικότητες τις οποίες διεκδικούμε ώστε να παρέχουμε στα παιδιά της περιοχής μας ένα πλήρες πλαίσιο ιατρικής φροντίδας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει εξειδικευμένος παιδονευροχειρουργός με πέντε χρόνια εκπαίδευσης στην Αμερική, ο οποίος περιμένει πότε θα βγει η θέση σε ΦΕΚ για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να καλύψει τη θέση αυτή στο νοσοκομείο μας».
      Παράλληλα ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει ότι το παιδιατρικό νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι ακάλυπτο από Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο. «Σήμερα στέλνουμε τα περιστατικά μας για εκτίμηση στο ΠΓΝΠ ή στα ιδιωτικά κέντρα. Είναι απαράδεκτο το νοσοκομείο μας να μην έχει Μαγνητικό Τομογράφο και τα παιδιά να επιβαρύνονται με διακομιδές. Πρέπει το παιδιατρικό μας νοσοκομείο να στελεχωθεί πλήρως και να ενισχυθεί με τον απαιτούμενα μηχανήματα» τονίζει ο κ. Αλεξόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: