Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Πάτρα - Εργαζόμενοι σε τομείς υγείας : Μόλις 1 στους 4 έχει εμβολιαστεί !

          Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία σε ότι αφορά στο ποσοστό των εργαζομένων στις δομές υγείας της πόλης οι οποίοι έχουν κάνει αντιγριππικό εμβόλιο. Σύμφωνα και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Α. Μαστοράκου, μόλις ένας στους τέσσερις εργαζόμενους σε τομείς υγείας της Πάτρας έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.
Έως το τέλος Μαρτίου η γρίπη θα βρίσκεται σε έξαρση.
       Τόσο οι υγειονομικές υπηρεσίες, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, όσο και ο ιατρικός σύλλογος Πάτρας, έχουν εκδώσει σχετικές οδηγίες και πιέζουν για τον απαραίτητο εμβολιασμό τους πολίτες και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες και όσους συναναστρέφονται καθημερινά με πολύ κόσμο και ασθενείς.
       Από τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών προκύπτει ότι από τους υγειονομικούς είχαν εμβολιαστεί:
2015-2016:  11%  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και  24%  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
 ΤΕΛΟΣ 2017 18% ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και 35% ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
 2017-2018: 25%  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και 40% ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
      Μεγάλο ποσοστό είναι μη εμβολιασμένο και από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που αν υπάκουε στις οδηγίες, δεν θα κινδύνευε, όπως κάθε χρόνο που θρηνούμε άτομα από την γρίπη.
       Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έλλειψη στα εμβόλια κατά της γρίπης, που σημαίνει ότι στο παραπέντε κάποιοι άρχισαν να εμβολιάζονται, καθώς απαιτούνται περίπου 15 ημέρες για να δράσει το εμβόλιο και να προστατεύσει τον κάθε οργανισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η χώρα μας έκανε εισαγωγή 2.900.000 δόσεις αντιγριπικού εμβολίου οι οποίες έχουν ήδη χορηγηθεί σε αντίθεση με πέρυσι που είχαν διατεθεί 2.250.000 δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: