Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Κατάφεραν και αυτό!!! Το χωροταξικό λάθος στα επείγοντα του «Άγιος Ανδρέας» ταλαιπωρεί εκατοντάδες ασθενείς


Το πρώτο βραβείο στην προχειρότητα και την ακύρωση ενός πολύπαθου έργου το οποίο στα χαρτιά θα έδινε ανάσα στη δημόσια υγεία τόσο της Πάτρας όσο και της ευρύτερης περιοχής, διεκδικούν, όσοι σχεδίασαν τη χωροθέτηση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
       Στο νεόδμητο κτίριο, το οποίο αποτελεί μία από τις «ναυαρχίδες» της δημόσιας υγείας στη Δυτική Ελλάδα, κατάφεραν λόγω λάθος επιλογών ως προς τη σχεδίαση των ΤΕΠ να μετατρέψουν τα επείγοντα σε μαρτύριο για εκατοντάδες ασθενείς κάθε φορά που εφημερεύει το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα  το πρόβλημα να επεκτείνεται και στη συνολικότερη λειτουργία του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, με την αναμονή για ασθενείς να αγγίζει ακόμα και τις οκτώ ώρες.
      Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός, πως δεν έχει προβλεφθεί καν χώρος και διαδικασίας ‘διαλογής’ των περιστατικών αλλά και κατηγοροιοποίησής τους σε συνδυασμό με το ότι σε ένα χώρο παραμένουν στοιβαγμένοι οι συνοδοί τους.
     Η ύπαρξη του προβλήματος αποτελεί κοινό μυστικό για τους παροικούντες στο χώρο της δημόσιας υγείας στην περιοχή και περισσότερο με τους εμπλεκόμενους στη διοίκηση του Νοσοκομείου ,ενώ μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας κ. Καρβέλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι λύσης .
Δεν χωράει το φορείο στο διάδρομο
      Το ‘όσκαρ» της αστοχίας και των βασανιστικών επιλογών ωστόσο, διεκδικεί το Νοσοκομείο της Σπάρτης, το οποίο επίσης υπάγεται στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, δηλαδή στην ίδια ενότητα με το «Άγιος Ανδρέας» και το ΠΠΝΠ.
     Εκεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στεγάζεται σε χώρο, στον οποίο η πρόσβαση για περιστατικά με φορείο απαγορεύεται!!! καθώς το πλάτος του διαδρόμου που οδηγεί στις αίθουσες δεν επιτρέπει να περάσει φορείο!!!
Αναδημοσίευση από PatrasTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: