Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει την ΣΗΜΕΡΙΝΗ Πανελλαδική 24ωρη Απεργία των Τραυματιοφορέων που κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων και τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Στηρίζουμε και καλύπτουμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Τραυματιοφορέων Πέμπτη 23/1/2020
Καλούμε τους Τραυματιοφορείς να συμμετάσχουν δυναμικά 
στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 12:30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας
       Οι ελλείψεις Τραυματιοφορέων είναι τραγικές. Στις 5.000 οργανικές θέσεις υπηρετούν 2000. Το 60% είναι κενές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων.
      Δεν αποψιλώνεται ο κλάδος μόνο από συνταξιοδοτήσεις (200) αλλά και από μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά σωρηδόν 526 Τραυματιοφορέων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθούν με προσλήψεις νέων.
       Σε μεγάλα Νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2 – 3 Τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς.
      Σε συνδυασμό οι ελλείψεις με το χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία) την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές έχουν φέρει τους Τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση. Πολλές φορές το έργο των Τραυματιοφορέων το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών.
Έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ αργούν να παραληφθούν και να εξυπηρετηθούν από Τραυματιοφορείς με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και καθυστερούν τα εξιτήρια.
        Οι Τραυματιοφορείς παρότι κάνουν υπεύθυνη δουλειά διακομίζοντας ασθενείς πληρώνονται ως υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με 600 ευρώ το μήνα.
            Ζητάμε σεβασμό στη δουλειά και την προσφορά.
     - Προσλήψεις άμεσα μόνιμων Τραυματιοφορέων. 
     - Αυξήσεις στους μισθούς
     - Ένταξη στα ΒΑΕ
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: