Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 22ης-1ης/24.1.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1/20 k' ώρα 09:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
             I.     Αποτίμηση της πρόσφατης Συνάντησής μας με Διοικητή 6ης Υ.Πε.
            II.     Σχετικά με την Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την 28/1/20.
           III.     Σχετικά με την Συνάντησή μας με τον Νέο Διοικητή του Νοσοκομείου μας.
           IV.     Σχετικά με την κατάσταση στα ΤΕΠ και την διάσπαρτη Νοσηλεία Ασθενών.   
            V.      Σχετικά με Πολιτιστικές Αποκριάτικες Εκδηλώσεις.
           VI.     Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
        Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζε μόνον η Πετροπούλου Κων/να και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Τουτούνη Σία, Μαυρίκη Μπέτυ, Αρβανίτη Βαγγέλη, Ασλανίδη Κατερίνα, Καγκελάρη Γιάννα, Παπαμιχαήλ Μαρία, Σουγλέρη Χρήστο, Σταματόπουλο Ανδρέα και Λιώλη Βένη, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
   Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:  
Ι. Κατ΄ αρχήν σε ότι αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, όπου αναφέρθηκε  στην αποτίμηση της συνάντησης μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, μια συνάντηση για την εκκρεμότητα του οργανισμού και την μη λειτουργία του υπηρεσιακού. Μιά συνάντηση σημαντική, ουσιαστική, χρήσιμη και θετική, δεδομένου ότι στη σχετική συζήτηση φάνηκε η λάθος προσέγγιση του ζητήματος από την πλευρά του Υπουργείου, για την οποία άμεσα και ενώπιον μας ο Διοικητής της Υ.Πε παρέμβηκε σχετικά στον Γεν Γραμματέα του υπουργείου υγείας, όπως το ανέφερε και ο ίδιος ο Διοικητής κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας.
     Βέβαια στο σχετικό θέμα ο Πρόεδρος καυτηρίασε την στάση των εκτός προεδρείου παρατάξεων, της ΑΚΕ και της ΕΣΥ, που δεν παραβρέθηκαν στην προαναφερόμενη συνάντηση που έγινε βάσει σχετικής θεματολογίας και απόφασης του Δ.Σ, καθώς επίσης και τις δηλώσεις της ΑΚΕ στις εφημερίδες αλλά και σε κάποιους Συναδέλφους, για ζητήματα που δεν είναι αληθή και που δυστυχώς πέρα από την σύγχυση αποδυναμώνουν τον αγώνα μας και δυσκολεύουν την επίλυση των προβλημάτων μας.
II.  Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, αφού αναφέρθηκε στη επικείμενη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την 5ωρη της τρίτης 28/1/20, τα αιτήματα της και την σχετική κατεύθυνση
         πρότεινε 
την συμμετοχή μας σ αυτήν και την διοργάνωση σχετικής συγκέντρωσης στις 10:30 πμ στην πύλη του Νοσοκομείου, με σκοπό και στόχο την σχετική παράσταση μας στην 6η Υ.Πε, όπως ζητάει και η ΠΟΕΔΗΝ, εάν και εφόσον βεβαίως συμμετάσχουν και άλλα σωματεία της περιοχής μας.
III. Σε ότι αφορά το τρίτο θέμα, αφού επεσήμανε την πρωτοβουλία του καλέσματος αυτής της συνάντησης που ανήκε στον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου μας, αναφέρθηκε στα ζητήματα και τα προβλήματα που θα πρέπει να επικεντρώσουμε την συζήτηση μας, σ΄ αυτήν την πρώτη μας συνάντηση, αλλά και στο σχετικό υπόμνημα που θα πρέπει να καταθέσουμε, ένα υπόμνημα που τους είχε ήδη κοινοποιηθεί για επεξεργασία από πριν και  για το οποίο ζήτησε την προσθαφαίρεση  ζητημάτων - αναφορών  και κατ΄ επέκταση την  έγκριση του.
IV. Σε ότι αφορά το τέταρτο θέμα, αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες και όχι μόνον στα ΤΕΠ και τους διάσπαρτους παθολογικούς ασθενείς στα διάφορα τμήματα και αφού επισήμανε τα προβλήματα τα λειτουργικά, των ελλιπών δυνάμεων, τα χωροταξικά και την απερίγραπτη κατάσταση στη διαχείριση του προβλήματος, πρότεινε την συνάντηση μας  άμεσα με τους εκεί Συναδέλφους μας, σε μια συγκέντρωση που θα πρέπει να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και φυσικά πριν την σχετική ημερίδα που προγραμματίζεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο μας ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης μας.
V. Σε ότι αφορά το πέμπτο θέμα, αφού αναφέρθηκε στην επικείμενη εκδρομή μας στο Μέτσοβο-Γιάννενα, πρότεινε την διοργάνωση και φέτος, όπως κάθε χρόνο, της καθιερωμένης εκδήλωσης της τσικνοπέμπτης και την διερεύνηση της δυνατότητας διοργάνωσης αποκριάτικου χορού, είτε μόνοι μας, είτε από κοινού με το ΠΠΝΡίου, δεδομένου ότι έχουν υπάρξει κάποιες προσεγγίσεις και συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση  
Στη συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ και  αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος, 
                                      Το Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ     
I.    Την συμμετοχή μας στην 5ωρη Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, όπως εκφράστηκε εισηγητική από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, με την διαφωνία της ΕΣΥ σε ότι αφορά το πλαίσιο της κινητοποίησης.
II.  Την έγκριση του Υπομνήματος που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος, συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτό την άποψη της ΕΣΥ για την Ιατρική Υπηρεσία κλπ άλλες παρατηρήσεις, υπόμνημα που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A1b749af0-ad46-45c9-b2a0-7e8144394cdb).
III.        Το κάλεσμα σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Συναδέλφων Εργαζομένων στα ΤΕΠ και την σχετική παρέμβαση μας γι αυτές τις δυσλειτουργίες.
IV.          Την διοργάνωση και φέτος της εκδήλωσης της τσικνοπέμπτης, εγκρίνοντας για αυτόν τον σκοπό την σχετική δαπάνη του Σωματείου μας.
V.            Την διερεύνηση της δυνατότητας διοργάνωσης αποκριάτικου χορού, όπως εκφράστηκε εισηγητικά.
VI.       Το κάλεσμα άμεσα της Γενικής Συνέλευσης που είχαμε αποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση μας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κλπ νέα τρέχοντα ζητήματα. 
                        Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: