Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Αχαΐα: Ο υπουργός έρχεται, οι διοικητές όχι

         Οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής μας ανακοινώθηκαν δύο φορές την περασμένη χρονιά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα. 
       Ολο αυτό το μεταβατικό κλίμα με τους νυν υπηρετούντες στις διοικητές θέσεις να είναι έτοιμοι για αποχώρηση λειτουργεί επιβαρυντικά για τα νοσηλευτικά ιδρύματα. 
       Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ανακοίνωση είχε γίνει στις 22 Νοεμβρίου. Μετά το θόρυβο που ξέσπασε για ορισμένες επιλογές έγινε επανέλεγχος και η νέα ανακοίνωση έγινε, σχεδόν ένα μήνα, στις 21 Δεκεμβρίου. Ο επανέλεγχος είχε ως αποτέλεσμα στους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές να γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων και να ανακληθεί η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών. Σημειωτέον στην Αχαΐα δεν έγινε καμία αλλαγή παρά τις αιτιολογημένες ενστάσεις που είχαν εκφραστεί ακόμα και από τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες για συγκεκριμένες επιλογές.
     Και πάλι όμως πέρασαν 20 και πλέον ημέρες από την νέα ανακοίνωση και οι νέες διοικήσεις δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί. 
      Η κωλυσιεργία αυτή δημιουργεί τροχοπέδη για τον προγραμματισμό της νοσοκομειακής περίθαλψης στην περιοχή. Κι αυτό αγγίζει και τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για την περιοχή μας. Οπως γνωρίζουμε ο διοικητής της 6ης Υπε Γιάννης Καρβέλης θέλει να καλέσει σε συνάντηση όλο τον νέο διοικητικό μηχανισμό και από κοινού να αναπτύξουν ένα ουσιαστικό πλαίσιο συνεργασίας που θα υλοποιεί τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Οπως μας έχει δηλώσει ο ίδιος θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλοκάλυψης των αδυναμιών που εμφανίζονται σε νοσοκομειακό επίπεδο. Κι αυτό θα το επιχειρεί μέσα από τακτικές συναντήσεις. Εν αναμονή όμως των νέων διοικήσεων το βήμα αυτό δεν μπορεί να γίνει. 
      Από την άλλη οι υπάρχοντες διοικητές γνωρίζοντας ότι οι μέρες τους στο τιμόνι των νοσοκομείων που διοικούν είναι μετρημένες, αποφεύγουν να πάρουν δεσμευτικές αποφάσεις για τους διαδόχους τους. Αυτό σημαίνει ότι μία σειρά από ζητήματα έχουν παγώσει κι απλώς διεκπεραιώνουν τα επείγοντα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου. 
     Ακόμα και η αυριανή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στα νοσοκομεία της περιοχής δεν θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους διοικητές να του θέσουν τα ζητήματα που έχουν καταγράψει και που θέλουν τη βοήθειά του. 
 Της  ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: