Η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα έκανε πολύ μεγάλη κινητοποίση στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή στη πορεία ήταν μεγάλη η οποία κατέληξε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ.
Αντιπροσωπεία μας, είδε τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κο Καράογλου και τον υπουργό Ανάπτυξης κο Γεωργιάδη.
Επ' ευκαιρία της παρουσίας του κου Γεωργιάδη θέσαμε το ζήτημα της έλλειψης μεσων ατομικής προστασίας. Είπαμε για την έλλειψη που υπάρχει στα Νοσοκομεία από γάντια.
Είπαμε για τις μάσκες που τις πέρνουμε με το σταγονόμετρο. Ο Υπουργός είπε ότι τα γάντια είναι μονοπώλιο απο Κίνα που δεν κάνει εξαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες μας.
Για τις μάσκες είπε ότι έφτιαξε εργοστάσια που παράγουν μάσκες στη χώρα. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ζήτημα. Είπαμε ότι συνεχίζουν να είναι ακριβές και μοιράζονται με το σταγονόμετρο λόγω αναιμικών προϋπολογισμών των Νοσοκομείων. Ζητήσαμε από τον κο Γεωργιάδη την προμήθεια σε όλα τα Νοσοκομεία με μοριακούς αναλυτές και φτηνά αντιδραστήρια. Είπαμε ότι η διαχείρηση των περιστατικών στα Νοσοκομεία όταν πέσει η θερμοκρασία και αυξηθούν οι ιώσεις θα είναι αδύνατη.
Θα έρχονται ασθενείς με ίωση και θα θεωρούνται υποπτα κρούσματα κορονοϊού. Όταν τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό βγαίνουν σε δυο με τέσσερις ημέρες λογω έλλειψης μοριακών αναλυτών θα νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα και ο ένας θετικός ασθενής θα κολλάει τον αρνητικό ασθενή. Στο πρώτο κύμα δεν υπήρξε τέτοιο ζήτημα. Τώρα όμως που υπάρχει διασπορά στη κοινότητα με ένα βήχα ή πυρετό θα θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και θα προσέρχονται στα Νοσοκομεία. Θα γίνεται της κολάσεως. Αμμεσα προμήθεια Μοριακών αναλυτών και αντιδραστήρια σε όλα τα Νοσοκομεία.
Είπαμε ότι είναι απαράδεκτο το εθνικό κεντρο αιμοδοσίας να μην έχει αντιδραστήρια και να κάνει 5000 λιγότερα τεστ την ημέρα.Γι' αυτό και τα κρούσματα είναι κάτω του πραγματικού αριθμού.
Ζητήσαμε μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση στο σύστημα. Εκεί ο κος Γεωργιάδης είπε ότι έδωσε χρήματα το υπουργείο που προΐσταται στα Νοσοκομεία. Εξηγήσαμε ότι τα νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες και δεν πληρώνουν νυκτερινά, αργίες, αλλά και μισθούς στο προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες κορονοϊού. θέσαμε επιτακτικά το ζήτημα της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Αναφέραμε τους 600 συναδέλφους που νόσησαν απο κορονοϊό, τις βιοπραγίες σε βάρος μας, τους 3000 Συναδέλφους που απέκτησαν σοβαρή αναπηρία κ,α.λ.
Ζητήσαμε από τους υπουργούς την μονιμοποίηση των εκτάκτων. Μέχρι τον Μάρτιο 2021 λήγουν οι συμβάσεις 10.000 εκτάκτων υπαλλήλων που εαν φύγουν εκλεισαν τα Νοσοκομεία. Ζητήσαμε παράταση συμβάσεων έως τέλος του 2022 και μετά ενιαία αντιμετώπιση στη κατεύθυνση μονιμοποίησής των.
Ζητήσαμε ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν μπορεί είπαμε να πολεμάει όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό την πανδημία και να προσπαθεί η κυβέρνηση να το διχάσει και να το διαιρέσει σε κλάδους.
Οι δυο Υπουργοί είπαν ότι είναι δίκαια τα αιτήματα μας και θα τα μεταφέρουν στη Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας.
Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα είπαν η επίλυση τους. Ο κος Γεωργιάδης στα αιτήματα που άπτονται των δικών του αρμοδιοτήτων (μέσα ατομικης προστασίας, αντιδραστήρια,μοριακοί αναλυτές) είπε ότι καταβάλουν προσπάθεια και θα συνεχίσουν ως υπουργείο.
Κατόπιν όλων αυτών, με τους υπουργούς να μην δεσμεύονται για τίποτα, συνεχίζονται οι αγώνες μας.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου