Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μιχ. Γιαννάκος, Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΧΕΘΕΙ Ο ΙΟΣ στην ΑΤΤΙΚΗ, ΠΕΡΑΝ των ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ να ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ κσι ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΕΣΤ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ για ΤΕΣΤ σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ για την 2 ΟΚΤΩΒΡΗ.

      Τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία γεμίζουν πια με εισαγωγές υπόπτων κρουσμάτων.         
      Με ένα βήχα ή πυρετό εισάγονται ως ύποπτα κρούσματα επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού άμεσα σε δημόσιο εργαστήριο  να κάνουν το τεστ.  Το τεστ εξακολουθεί να μην  καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Ραντεβού σε εργαστήριο για τεστ  κλείνουν πολίτες  σήμερα για 2 Οκτώβρη.  Ένας πολίτης μάλιστα μας έστειλε ηχητικό  ντοκουμέντο με το ραντεβού που έκλεισε 2 Οκτώβρη.  Ως εκ τούτω είναι υποχρεωμένος να προσέλθει σε εφημερεύον Νοσοκομείο. 
     Τα ύποπτα κρούσματα συνωστίζονται μεταξύ τους στην ίδια κλινική, σε κοινούς θαλάμους, χωρίς ασφάλεια, δύο έως τέσσερεις ημέρες, περιμένοντας την έκδοση των τεστ.  Τα θετικά ύποπτα μπορεί  να μεταδώσουν τον ιο σε αρνητικά ύποπτα κρούσματα.        Πολλά Νοσοκομεία  δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές, αντιδραστήρια. Το ΕΚΕΑ εξακολουθεί να εξετάζει 400 με 500 δείγματα ημερησίως όταν οι δυνατότητες είναι πολλαπλάσιες  και πριν λίγες ημέρες εξέταζε 5000 με 6000 δείγματα ημερησίως.
      Θα πρέπει να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ στους αλλοδαπούς  εμπνέοντας εμπιστοσύνη για να συνεργασθούν.
      Οι μισοί νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία της Αττικής είναι αλλοδαποί και κάποιοι το σκάνε.
         Πέραν των κανόνων υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, το σύστημα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μαζικών τεστ στη κοινότητα ( σχολεία, χώρους εργασίας κλπ)  
             Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: