Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 30ης-9ης/16.9.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

     Την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9/20 k' ώρα 09:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
             I.   Το περιστατικό covid στα ΤΕΠ κλπ σχετικά με την Επιτροπή  λοιμώξεων.
            II.   Οι επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης και τα νέα δεδομένα.       
          III.    Η εκκρεμότητα με τον Οργανισμό και το Υπηρεσιακό και η μη  
                    ανταπόκριση  του Δκτή της 6ης Υ.Πε στο αίτημα μας  
                    για Σχετική συνάντηση.
          IV.    Το ΜΠΟΥΛΙΝΚ της νοσηλευτικής Δνσης στο προσωπικό, τα προβλήματα 
                    με την ειδική άδεια, το R των μετακομίσεων που  δεν δόθηκε κλπ.
           V.     Ο προσδιορισμός της  σύσκεψης φορέων για τα κτιριακά  μας.                       
           VI.   Η εκκρεμότητα με την ΕΔΕ του συμβάντος στο χειρουργείο.                     
          VII.   Οι Εκλογικές Διαδικασίες του Χώρου μας.                                           
         VIII.   Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.          

        Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου δεν απουσίαζε κανένας και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία όλων, Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Τουτούνη Σία, Μαυρίκη Μπέτυ, Αρβανίτη Βαγγέλη, Πετροπούλου Κων/να,  Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Κατερίνα, Καγκελάρη Ιωάννα, Παπαμιχαήλ Μαρία, Σταματόπουλου Ανδρέα, και Λιώλη Βένη, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφού επεσήμανε την έναρξη της νέας συνδικαλιστικής περιόδου που είθισται να γίνεται με τις Κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:  
I. Σε ότι αφορά το I θέμα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε κατ' αρχήν στα συμβάντα των ημερών, στα όσα σχετίζονται με τα δύο περιστατικά κορονοϊού που έχουμε στο Νοσοκομείο μας και την ολιγωρία των αρμοδίων, που δυστυχώς δεν κινήθηκαν άμεσα και ακαριαία στα πλαίσια των σχετικών οδηγιών.
     Επίσης αναφέρθηκε στην διαδικασία μεταφοράς  των περιστατικών covid, εντός του νοσοκομείου, πoυ σαφώς δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη, την κοινή θέα που γίνονται αυτές και όχι μόνον.
      Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην συγκρότηση της επιτροπής λοιμώξεων όπου δεν προΐσταται λοιμωξιολόγος όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν αλλά αναισθησιολόγος, καθώς επίσης  και στην λειτουργία της όπου υπάρχουν  τριβές και μπουλινκ που έχουν γνωστοποιηθεί και στον Διοικητή, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει επιληφθεί ως όφειλε.
       Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα, την λειτουργία της επιτροπής Συντονισμού covid, παρά πολλές φορές και σε όλες του τις εκφράσεις. Το έχουμε αναδείξει ως ζήτημα και στην πρώτη φάση της πανδημίας, όπου δυστυχώς η Διοίκηση δεν έκανε τίποτε, το αναδεικνύουμε και τώρα, σ' αυτήν την δεύτερη και πιο σκληρή φάση της πανδημίας, όπου χρειάζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία αυτής της επιτροπής, η απρόσκοπτη λειτουργία της μέσα από μια αγαστή συνεργασία μεταξύ τους για το καλό όλων μας, κάτι που δυστυχώς είναι ζητούμενο κλπ άλλα χαρακτηριστικά που έχουν καταρρακωθεί και ο Διοικητής δυστυχώς περί άλλων τυρβάζει.
      Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση και ιδιαιτέρως την στάση του παρατηρητή Διοικητή, σε συνάρτηση και με την πρόσφατη σχετική απόφαση του Διοικητή της 6ης Υ.Πε για την σύσταση της  εξειδικευμένης ομάδας ελέγχου λοιμώξεων, εκτιμώ ότι είναι μονόδρομος η εκ νέου ανάδειξη του ζητήματος, η κινητοποίησή μας και βεβαίως η σχετική παρέμβαση μας στο αρμόδιο υπουργείο υγείας κλπ άλλους σχετικούς  φορείς.
II. Σε ότι αφορά το II θέμα, τις ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ των θέσεων ευθύνης, όπου ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις και  προσφυγή στις εισαγγελικές αρχές εάν και εφόσον αυτές δεν ολοκληρώνονταν μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη και μάλιστα στα πλαίσια των κειμένων διατάξεων,
   γνωστοποιώ ότι
Όχι μόνον δεν έγιναν, αλλά απεναντίας έχουμε και νέα δεδομένα, που επιβάλλουν την επίσπευση αυτών των αποφασισμένων διαδικασιών και όχι μόνον.
      Ο Διοικητής χωρίς καν τις αναγκαίες και απαραίτητες υπηρεσιακές εισηγήσεις, όπως έπραξε με την θέση της Υποδιευθύντριας των Διοικητικών μας Υπηρεσιών, όπου προωθήθηκε η 7η στην σχετική ιεραρχία,  έτσι και τώρα προχώρησε σε ακόμη μια παράνομη τοποθέτηση προϊσταμένης με την ίδια ακριβώς διαδικασία και μεθοδολογία στο αυτοτελές τμήμα ελέγχου ποιότητας, έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, προωθώντας την προετοιμαζόμενη από καιρό επιλογή της 37ης στην ιεραρχία. Μια τοποθέτηση που σαφώς προκαλεί διπλά, δεδομένου ότι η εν λόγο Συναδέλφισσα είναι μέλος του Δ.Σ του Σωματείου μας, όπου ψήφιζε και συμμετείχε σε μια σειρά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την εφαρμογή των κειμένων διατάξεων στις σχετικές επανατοποθετήσεις, των διατάξεων που σήμερα η ίδια καταπατά, ένα μείζον ζήτημα  για το οποίο ο πρόεδρος του Σωματείου μας ζήτησε την παραίτηση της από το Δ.Σ του Σωματείου, όπου εμπλεκόμενη στα προαναφερόμενα αντιτίθεται ως μέλος Δ.Σ στις αποφάσεις και τις διεκδικήσεις του Σωματείου μας, σε όλα εκείνα που και ή ίδια στήριζε, γεγονός ανεπίτρεπτο και σαφώς καταδικαστέο.
    Η κίνηση αυτή, που σαφώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η οποία βεβαίως  θα πρέπει να καταγγελθεί προς κάθε κατεύθυνση και να ενταχθεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που θα αναφέρω παρακάτω, φανερώνει δυστυχώς το πραγματικό πρόσωπο του Διοικητή, που συμπεριφέρεται πλέον ως κομματικός παράγοντας, καταπατώντας όλα όσα έλεγε σχετικά  στην αρχή που ήλθε ως Διοικητής, όπου δεσμευόταν για την εφαρμογή της νομιμότητας, κλπ άλλα που σήμερα καταπατά και κουρελιάζει διαχωρίζοντας παράλληλα τους Εργαζόμενους.
     Άρα λοιπόν εκτιμώ και προτείνω άμεσα την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων της προηγούμενης συνεδρίασης μας, συμπεριλαμβανομένου σε αυτές και τις νέες αλχημείες-παρανομίες του Διοικητή, σε ότι αφορά τις παράνομες τοποθετήσεις, τις σχετικές καθυστερήσεις  και όχι μόνον.
IΙI. Σε ότι αφορά το III θέμα, που έχει να κάνει με τις  εκκρεμότητες στον οργανισμό και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, εκκρεμότητες και ανυπαρξία που συνεχίζουν να υφίστανται,  έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο, παρά τις πάμπολλες και μάλιστα κατά επανάληψιν παρεμβάσεις μας.
     Με δεδομένο ότι δεν δίνουν καμία απάντηση οι εδώ αρμόδιοι, οι οποίοι αποφεύγουν ακόμη και τις σχετικές συναντήσεις, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μονόδρομος τόσο η συνέχιση ανάδειξης του προβλήματος, όσο και οι κινητοποιήσεις, αλλά και η δικαστική προσφυγή για να σταματήσει επιτέλους αυτή η ταλαιπωρία που υφίστανται αρκετοί συνάδελφοι μας, κινητοποιήσεις στην Διοίκηση αλλά και στην Υ.Πε, της οποίας ο Διοικητής αποφεύγει ακόμη και την σχετική συνάντηση μαζί μας, μια συνάντηση που εγγράφως του την έχουμε ζητήσει από την 9/7/20 και ακόμη να μας δεχθεί, γεγονός απαράδεκτο και καταδικαστέο.
IV. Σε ότι αφορά το IV θέμα, την κατάσταση που επικρατεί στην ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, την κατάσταση που βιώνουν οι εκεί Συνάδελφοί μας  από τις απαράδεκτες πρακτικές και τακτικές της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, έχουμε εκφραστεί πάρα πολλές φορές και σε όλους τους τόνους για τα απαράδεκτα που συμβαίνουν με την Νοσηλευτική Διεύθυνση, την εχθρική της στάση στο προσωπικό ευθύνης της, το μπουλινκ, την καταπίεση, κλπ άλλες αντιδημοκρατικές πρακτικές.
   Πρόσφατα είχαμε και νέα δεδομένα, όπως η άρνηση χορήγησης των ειδικών αδειών και οι απειλές για το πώς θα συμπεριφερθούν σχετικά με αυτές την επόμενη χρονιά και την παράνομη  παραποίηση του σχετικού αιτήματος των συναδέλφων μας, την άρνηση της να χορηγήσει το ρεπό στις Συναδέλφισσες των τμημάτων που πρόσφατα μετακόμισαν, τα απαράδεκτα παιχνίδια με το R COVID και την παράνομη αμφισβήτηση αυτών, κλπ άλλα ζητήματα που  είναι γνωστά στην Διοίκηση και προσωπικά στον Διοικητή, ο οποίος δυστυχώς και εδώ παραμένει εκ του μακρόθεν παρατηρητής. Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά τα καμώματα είναι με τις ευλογίες της Διοίκησης και για αυτό ο Διοικητής έχει αυτή την στάση του αδιάφορου και αδύναμου να παρέμβει,  όπως και νάχει αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να εναντιωθούμε δυναμικά έως ότου δοθεί επιτέλους τέλος σ΄ αυτό το υπαρκτό και συνεχιζόμενο πρόβλημα, που προσβάλλει και προκαλεί όλους μας.
      Βέβαια μπούλινκ και αυταρχική συμπεριφορά και πρακτική προς όλους μας εφαρμόζεται και από την Διοίκηση, μέλη της οποίας έχουν ξεπεράσει τα όρια, έχουν απαξιώσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ισοπεδώσει την προσωπικότητα του καθενός, αναγορεύοντας τους εαυτούς τους ως αυτοκράτορες, ένα ζήτημα που σαφώς μας έχει προβληματίσει ήδη και θα μας απασχολήσει και μάλιστα έντονα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας.
V. Σε ότι αφορά το V θέμα, την ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, Θυμίζω την απόφαση που έχουμε πάρει για την διοργάνωση αυτής της αναγκαίας και απαραίτητης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ  για τα κτιριακά μας και τα χωροταξικά μας, που μετά τις μεταστεγάσεις και τις παρεμβάσεις λόγο cοvid, είναι στο χειρότερο σημείο τους. Αυτή η σύσκεψη προτείνω να γίνει στα μέσα του Οκτώβρη, 12 ή 17 ή 19 Οκτώβρη και να κληθούν να συμμετάσχουν σ΄ αυτήν, πέρα από την Διοίκηση στην οποία έχω προτείνει την από κοινού διοργάνωση, η 6η Υ.Πε, η Περιφέρεια , ο Δήμος Πατρέων, ο Ιατρικός Σύλλογος, η Μητρόπολη, το Εργατικό κέντρο, το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ κλπ φορείς της πόλης μας και του Νοσοκομειακού χώρου της περιοχής μας, με σκοπό και στόχο να επιδιώξουμε όλοι μαζί σχετική συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο για την επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από  την κατασκευή της άκρως αναγκαίας και απαραίτητης νέας πτέρυγας που θα στεγάσει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες του οργανισμού μας και οχι μόνον.
VI. Σε ότι αφορά το VI θέμα, την ΕΔΕ που καθυστερεί για το συμβάν του Χειρουργείου, ο Πρόεδρος αφού ενημέρωσε το Δ.Σ για το σχετικό εξώδικο που εστάλη στο Σωματείο μας από την Ιατρό που δημιούργησε το γνωστό πρόβλημα στα χειρουργεία, ενάντια στην Συναδέλφισσα και μέλους του Συλλόγου μας, ένα εξώδικο που ζητούσε να ανακαλέσουμε τα όσα πραγματικά αναφέραμε για αυτήν, κίνηση φύση αδύνατον για εμάς, ένα εξώδικο που αναφερόταν  σε γεγονότα άλλης ημέρας και όχι αυτής του πραγματικού και υπαρκτού  συμβάντος, για το οποίο δεν ζήτησε ούτε καν μια συγνώμη
             Επεσήμανε 
Την μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σχετικής ΕΔΕ, το πόρισμα της και την σχετική απόφαση της Διοίκησης για αυτό, ζητήματα για τα οποία βρισκόμαστε σε στάση αναμονής, ευελπιστώντας ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη, επιφυλασσόμενοι βεβαίως για την οποία εξέλιξη.
VII. Σε ότι αφορά το VII θέμα τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρατάσεις που δόθηκαν στην θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων, όλης της χώρας, λόγω κορονοϊού
      Στα πλαίσια αυτά λοιπόν είπε
Ότι οι  εκλογές μας πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψιν μας τις προαναφερόμενες παρατάσεις που η τελευταία παρατείνει την θητεία μας μέχρι την 31/12/20
      Εκτιμώ
Ότι θα πρέπει να προσδιοριστούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, να δούμε και να εκτιμήσουμε σχετικά, έτσι ώστε αυτές να γίνουν με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές και ασφαλείς  οδηγίες.
VIΙI.  Τέλος σε ότι αφορά το VIII θέμα, αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα, προβλήματα που υπάρχουν αυτές τις ημέρες, όπως:
     α).  Η υπόθεση με τα ΔΑΥΚ, ένα πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται και που ταλαιπωρεί αρκετούς συναδέλφους μας όταν  συνταξιοδοτούνται και που θα πρέπει να πάρει οριστικό τέλος.
    β).  Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το πρόβλημα του συνάδελφου και μέλους  μας Τσατσούρη Θύμιου, που ταλαιπωρείται για πάνω από ένα χρόνο, προκειμένου να τακτοποιηθούν κάποιες ασφαλιστικές του εκκρεμότητες για να  συνταξιοδοτηθεί, ζήτημα για το όποιο επίσης θα πρέπει να παρέμβουμε, στα πλαίσια της σχετικής έγγραφης αναφοράς που έχει κάνει προς το Σωματείο μας.
    γ).  Σοβαρή παρέμβαση χρίζει και η περίπτωση του Συναδέλφου Λάππα που ζήτησε μετακίνηση για ελαφρύτερο τμήμα λόγο των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και τον οποίο παρά την θέληση του τον μετακίνησαν σε πιο βαρύ τμήμα απ΄ όπου δεν τον επαναφέρουν παρά τις κατά επανάληψιν παρεμβάσεις του ιδίου και δικές μας. Έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και υπομονής εκτιμώ ότι αν τις επόμενες ημέρες δεν γίνει κάτι θα πρέπει να προχωρήσουμε μαζί του σε καθιστική διαμαρτυρία μέσα στο γραφείο του Διοικητή ευελπιστώντας έτσι και μέσω της σχετικής δημοσιοποίησης να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι της Διοίκησης.
     Κλείνοντας ο Πρόεδρος, για όλα αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι και τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε,
         πρότεινε
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας για την Τετάρτη 23/9/20 και για την αντιμετώπιση τους καθημερινές ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, την Νοσηλευτική και την 6η Υ.Πε.
Στη συνέχεια
     Αφού ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων, όπου:
α).  Η ΑΚΕ που παρουσιάστηκε πλήρως εναρμονισμένη με τις απόψεις και την πρακτική της Διοίκησης, όπως επισημάνθηκε και από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, ζητούσε εξηγήσεις δια στόματος Ασλανίδη για το ποιος δημοσιοποίησε την παράνομη τοποθέτηση της  στην θέση προϊσταμένης, αντί να απολογηθούν γι΄ αυτήν την παράνομη διαδικασία που αντίκειται στις διεκδικήσεις μας, κατηγορώντας μας παράλληλα ότι οι αγώνες μας κατασυκοφαντούν τον Δημόσιο τομέα υγείας, απόψεις που εκφράζει και ο Διοικητής στις συνεδριάσεις της Διοίκησης όπως παρεμβαίνοντας τόνισε ο Πρόεδρος. Επίσης για να δικαιολογήσουν την πρόσφατη παράνομη και σαφώς ρουσφετολογική τοποθέτηση σε θέση προϊσταμένης του μέλους της παράταξής τους, είπαν ότι αυτοί ως παράταξη το προηγούμενο διάστημα απεργούσαν για την θέση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής και όχι για το σύνολον των επανατοποθετήσεων, κάνοντας έτσι την τέλεια κολοτούμπα και ότι με αφορμή το περιστατικό κορονοϊού στα ΤΕΠ ότι υπάρχουν οι ατομικές ευθύνες και οι ευθύνες της Διοικητικής ιεραρχίας, εν αντιθέσει με την Διοίκηση και την επιτροπή συντονισμού covid που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Κατέθεσαν απόψεις για βόλεμα των δικών τους παιδιών που θίχτηκαν κατά το παρελθόν και βεβαίως για την ΕΔΕ του συμβάντος του χειρουργείου, όπου, αφού αναρωτήθηκαν γιατί  το βάλαμε  ως θέμα συζήτησης είπαν ότι ο Διοικητής αναγκάστηκε να οδηγηθεί σ' αυτήν επειδή πιέστηκε από το Σωματείο, δημιουργώντας έτσι μείζον θέμα για την στάση τους τον ρόλο τους και την πρακτική του Διοικητή, όπως τους επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας.
 β). Η  ΕΣΥ αφού ζήτησε την άποψη της Ασλανίδη για την προαναφερόμενη τοποθέτηση της στη θέση της προϊσταμένης, όπου δυστυχώς δεν πήρε καμία απάντηση, ανέφερε ότι η ατομική ευθύνη είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να κρύψει την ανοργανωσιά που υπάρχει, θέτοντας στη συνέχεια τα ζητήματα της απαραίτητης αναδιάρθρωσης της Διοικητικής υπηρεσίας, καθώς επίσης και τα ζητήματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην σύσκεψη φορέων, όπως αυτά της υποχρηματοδότησης αλλά και της στελέχωσης του Νοσοκομείου μας.
   Και βεβαίως  η σχετική διαλογική συζήτηση
όπου κατατέθηκαν οι απόψεις ότι τα προβλήματα, τα παράπονα και οι καταγγελίες των Συναδέλφων μας προς το Σωματείο να μας απασχολούν μόνον αυτές που θα κατατίθενται γραπτώς, κάτι που βρήκε ριζικά αντίθετο τον πρόεδρο του Σωματείου μας, λόγω των καταστάσεων τρομοκρατίας που επικρατούν στον χώρο μας

Μειοψηφούσης της  ΑΚΕ που όπως είπε καταψηφίζει την εισήγηση
ψηφίζοντας  την τοποθέτηση της,
το  Διοικητικό  Συμβούλιο,  με αυξημένη  πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1. ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας ζητήματα και τα ζητήματα ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ του Νοσοκομείου μας στα μέσα του Οκτώβρη.
2. Το ΚΑΛΕΣΜΑ των ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ σε εφ΄ όλης της ύλης ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/8/20 και σχετικές καθημερινές ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, με  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ, την ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ και την 6η Υ.Πε, ειδικά για:
   α). Τις  εκκρεμότητες με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και ειδιαιτέρως με το Υπηρεσιακό όπου αδικαιολογήτως δεν δίνονται λύσεις και απαντήσεις από τους αρμοδίους και στο οποίο δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την ταλαιπωρία των Συναδέλφων μας, απαιτώντας  επιτέλους τέλος.
   β). Τις πολυκαθυστερημένες επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, όπου πλέον μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις της καταπάτησης των κείμενων διατάξεων από τον Διοικητή για το βόλεμα ¨ημετέρων¨ είναι μονόδρομος η προσφυγή μας στις εισαγγελικές αρχές αλλά και οι κινητοποιήσεις, Το Σωματείο μας έχει δώσει αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα για την αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας, της εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας, για την νομιμότητα στις επανατοποθετήσεις και δεν μπορεί να ανεχθεί μέλη του Σωματείου μας, που κατά το παρελθόν έχουν συνταχθεί σ΄ αυτές τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, ΣΗΜΕΡΑ να τις ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ και να αποδέχονται το κουρέλιασμα όλων αυτών από την Διοίκηση.
     γ). Καθώς επίσης και για τα ζητήματα της επιτροπής λοιμώξεων, όπου ζητάμε ακόμη μια φορά, πέρα από την επέκταση των μέτρων και τους συνεχείς ελέγχους στο προσωπικό μας, την αυστηρή και σύννομη λειτουργία της, που κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες που λειτουργεί και που τις γνωρίζει πολύ καλά και η Διοίκηση που σιωπά, δεν μπορεί να υπάρξει ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία, ζήτημα για το οποίο θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο κλπ άλλα αρμόδια όργανα   
     δ).  αλλά και το σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας αυταρχισμού μπούλινκ κλπ άλλα συμβαίνοντα στον χώρο μας ζητήματα, που τα γνωρίζει η Διοίκηση και η οποία δυστυχώς μένει εκ του μακρόθεν παρατηρητής.
3. Σε ότι αφορά την  ΕΔΕ για το πρόσφατο συμβάν του χειρουργείου, όπου βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος και της απόφασης που καθυστερεί  πέραν του δέοντος, επιφυλασσόμενοι για την όποια εξέλιξη και για την οποία ευελπιστούμε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν για να μην χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις μας,
4. Εκλογές σε χρόνο που θα το επιτρέπουν οι εξελίξεις της πανδημίας, Βλέπουμε και εκτιμούμε σχετικά, έτσι ώστε αυτές να γίνουν με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές και οδηγίες.
5. Παρέμβαση για οριστική λύση στα ΔΑΥΚ, την άμεση διευθέτηση της σοβαρή εκκρεμότητας του Συνάδελφου Τσατσούρη και βεβαίως άμεσα και δυναμικά αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας  σε  βάρος του  Συνάδελφου Λάππα.

                Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: