Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΌ στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ. ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ και ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ. ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ.

        Θέλουμε να επισημάνουμε  τον κίνδυνο της διασποράς του κορονοϊού που υπαρχει εντός των Νοσοκομείων από  ασθενείς και προσωπικό. Υπάρχει  μυστικότητα  από πολλές Διοικήσεις Νοσοκομείων  στην αντιμετώπιση  ασθενών  με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε κλινικές χωρίς να εντοπίζονται απο την αρχή. Επίσης μυστικότητα υπάρχει  για τους Συναδέλφους που νοσούν. 
 Έτσι  μεγιστοποιείται ο κίνδυνος. 
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Στη καρδιολογική μονάδα βρέθηκε Συνάδελφος θετική στο κορονοϊό.
Επέστρεψε Δευτέρα και το τεστ έγινε Πέμπτη. Βγήκε θετικό και δεν ενημερώθηκε κανένας για το περιστατικό όπως καταγγέλουν οι καρδιολόγοι.  Δεν έγινε απολύμανση και καμία ιχνηλάτηση στο προσωπικό και τους  Ασθενείς που ήρθαν σε επαφή. 
Κρυφό το περιστατικό.
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Στην ορθοπεδική κλινική εισήχθη 6/9 για χειρουργείο ασθενής. Έγινε τεστ που ήταν αρνητικό.  Σήμερα ήταν να χειρουργηθεί  Έκανε νέο τεστ και βγήκε θετικό.
Όλο το προσωπικό και οι ασθενείς ελέγχονται εργαστηριακά. Δεν βγήκε κανείς από το προσωπικό σε καραντίνα  ελλείψει προσωπικού.
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
   Ασθενής νοσηλευόταν μία εβδομάδα στη παθολογική κλινική που έχει  30 ασθενείς. Σε τετράκλινο θάλαμο. Το πρώτο τεστ κατά την εισαγωγή βγήκε  αρνητικό για Κορονόϊό. Την Παρασκευή εμφάνισε συμπτώματα και του έγινε δεύτερο τεστ που  ήταν θετικό. Ήδη έχουν νοσήσει δυο νοσηλεύτριες και 7 Συνάδελφοι είναι σε καραντίνα. Η μία Συνάδελφος είναι σοβαρά και νοσηλεύεται.
    Σε ένα μήνα ξεπέρασαν τους 170  οι νοσούντες Συνάδελφοι με 105 ασυμπτωματικούς. Συνεχίζεται όμως η ίδια τακτική απο το Υπουργείο Υγείας. Ελλείψει αντιδραστηρίων και μοριακών αναλυτών δεν γίνονται τακτικά τεστ στο προσωπικό.
     Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απο 5000 με 6000 τεστ ημερησίως τώρα κάνει 400 την ημέρα. Τεστ γίνονται μόνο στους Συναδέλφους που  επιστρέφουν από άδεια. Επιστρέφουν ξεκινάνε την εργασία και τα τεστ γίνονται μετα απο ημέρες αφού δεν υπάρχουν αντιδραστήρια και  μοριακοί αναλυτές.
     Δεν υπάρχουν μεσα ατομικής προστασίας για τους υγειονομικούς ελλείψει χρημάτων στα Νοσοκομεία. Μια μάσκα  απλή χειρουργική το οκτάωρο  και ένα ζευγάρι γάντια. Εμείς παρακαλάμε για μάσκες και δεν έχουμε και άλλοι δεν τις φοράνε.
Οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς  είναι πια εμφανής στα Νοσοκομεία.
     Οι εισαγωγές αυξάνουν, οι διασωληνομένοι αυξάνουν, στα νοσοκομεία γινεται χαμός από ύποπτα και θετικά  κρούσματα  και ομως απο τις ημερήσιες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αυτό δεν προκύπτει. Πως να προκύψει  αφού δεν γίνονται τεστ λογω έλλειψης αντιδραστηρίων και  μοριακων αναλυτών.  
                                             Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: