Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για τις ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ.

25 ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ.
ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ.
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΜΑΦ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΘ ΣΕ ΜΕΘ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ.
ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.
Στην Αττική έχουμε τις εξής κενές κλίνες ΜΕΘ για Κορονοϊό.
4 κενές κλίνες στο ΣΩΤΗΡΙΑ από τις 27. Στον Ευαγγελισμό καμία από τις 30. Ετοιμάζουν την ΜΑΦ 10 κλινών μεταφέροντας τους ασθενείς, για να την κάνουν ΜΕΘ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.
Στο ΑΤΤΙΚΟ 9 κενές κλίνες από τις 17 που αυξήθηκαν σήμερα. Μέχρι χθες ήταν 11 διαθέσιμες κλίνες και η απόφασή τους ήταν να μετατρέψουν μία γενική ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορονοϊού 10 κλινών. Μπροστά στη κατακραυγή άλλαξαν σχεδιασμό.
Στο Θριάσιο οι 8 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Χθές μετέφεραν τους ασθενείς της Γενικής ΜΕΘ, 8 κλινών σε άλλα νοσοκομεία και σήμερα τους επιστρέφουν. Άλλαξε σχεδιασμός.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ υπάρχουν διαθέσιμες 12 κενές κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού.
ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ αυτή τη στιγμή για περιστατικά κορονοιου στην ΑΤΤΙΚΗ είναι 25.
Σχεδιασμός του ποδαριού.
Σχεδιάζουν τις ελαχιστότατες κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά να τις μετατρέψουν σε κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Είπαμε για το Αττικό, το Θριάσιο και τη ΜΑΦ του Ευαγγελισμού τι έγινε.
Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ αδειάζουν την ΜΑΦ 6 κλινών από ασθενείς για να τη μετατρέψουν σε ΜΕΘ περιστατικών κορονοϊού.
Στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο ειδοποίησαν ότι 13 κλίνες γενικής ΜΕΘ από τις 16 συνολικά θα διατεθούν για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού. Ένα μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με σοβαρά χειρουργεία, θα μείνει μόνο με 3 κλίνες ΜΕΘ.
Πέρυσι το χειμώνα είχαμε λίστα αναμονής για ΜΕΘ 50 διασωληνομένους ασθενείς. Ο ιδιωτικός τομέας στα χαρτιά νοικιάζει ΜΕΘ στο Δημόσιο σύστημα στη πραγματικότητα τις κρατάνε για τις δικές τους ανάγκες. Ειδικά τώρα που τα νοσοκομεία προσαρμόζονται σε νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: