Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Σχετικά με την πρόσφατη Συνάντηση του Σωματείου μας με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

     Την Πέμπτη 1/10/20, το Σωματείο μας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Προέδρου του Σωματείου μας και με την παρουσία των Πετρόπουλου, Γιαννόπουλου, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Σταματόπουλου, Σουγλέρη, Καγκελάρη,  Παπαμιχαήλ, και Ασλανίδη, ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ με την Διοίκηση (Διοικητή και Αν. Διοικητή), όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Η λειτουργία του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Μια εκκρεμότητα με τεράστιες επιπτώσεις σε αρκετούς Συναδέλφους μας. Ένα ζήτημα που δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου υγείας και  πιθανά και άλλων παραγόντων, έχει ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής. Στο ζήτημα αυτό δεν δόθηκε καμία θετική απάντηση, καμία προοπτική λειτουργίας αυτού του οργάνου, πέρα από κάποιες μεσοβέζικες προτάσεις, για την λειτουργία του μόνον για τις εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις, διαδικασία μη σύννομη και σαφώς μη αποδεκτή.
2. Η λειτουργία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ, που δεν συνάδει με το πνεύμα των καιρών. Ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της Διοίκησης, για την ομαλοποίηση της απαράδεκτης επικρατούσας κατάστασης, για το καλό όλων μας και του νοσοκομείου, για την ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ αυτής της επιτροπής, ζητούμενο που δυστυχώς πυροδοτήθηκε την επόμενη ημέρα με την απαράδεκτη και μη σύννομη  παρέμβαση, τόσο της επιστημονικά υπεύθυνης όσο και  του Διοικητή στη συνέχεια, που ήθελαν τα δείγματα - τα τεστ κορονοϊού, που είναι ιατρική πράξη, να γίνονται από τον Νοσηλευτικό κλάδο. Σοβαρό ζήτημα που ήθελαν να το εντάξουν στο πλαίσιο των δικαιοδοσιών και εντολών της επιστημονικά υπεύθυνης των λοιμώξεων, άποψη που υπερασπιζόταν και τα κυβερνητικά συνδικαλιστικά στελέχη, μέσα από μια πρωτοφανή παρερμηνεία των κειμένων διατάξεων, γεγονός που μας προβληματίζει, όπως μας προβληματίζει παρά πολύ σοβαρά και ο νέος αντισυνδικαλιστικός τους ρόλος.
3. Τα ζητήματα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, την διόρθωση των εκκρεμοτήτων που συνεχίζουν να υπάρχουν 2,5 χρόνια μετά την σχετική σύσταση του και υπογραφή του, μετά την εφαρμογή του.
4. Τα ζητήματα των ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ των ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ, που εκκρεμούν προκλητικά πέραν του δέοντως με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή και ιδιαιτέρως τις παράνομες τοποθετήσεις στη Διοικητική Υπηρεσία, των Σουβαλιωτη και Ασλανίδη, τοποθετήσεις για τις οποίες ο Διοικητής δήλωσε ανυποχώρητος.
5. Τα προβλήματα με την ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, το σοβαρό ζήτημα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ τους, αλλά και οι παρεμβάσεις τους στον Νοσηλευτικό κλάδο που μας προκαλούν πέραν του δέοντως, που σ' αυτήν την φάση έχουν να κάνουν, με:
        - Την χορήγηση των ειδικών αδειών.
        - Το R covid και ιδιαιτέρως η περικοπή του και πριν την 
           23/8/20, γεγονός ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και βεβαίως
           προκλητικότατο.
        - Τήν  μη χορήγηση του R που ζητήσαμε και ενέκρινε η 
          Διοίκηση για τις προσφάτως μετακομισθείσες κλινικές.
        - Τά προγράμματα υπηρεσίας όπου γίνεται χαμός.
       -  και βεβαίως το σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει 
          σ΄ αυτόν τον χώρο ένεκα της απαράδεκτης αυταρχικής 
         συμπεριφοράς και πρακτικής τους.
6. Την επέκταση της ειδικής άδειας και την χορήγηση της, στους Συναδέλφους εργαζόμενους στα covid και το βρογχοσκοπικό τμήμα.
7. Την επί πολύ καιρό εκκρεμούσαν ΕΔΕ, για το συμβάν του Αυγούστου στο χειρουργείο, όπου ζητήσαμε την σχετική  παραδειγματική τιμωρία.
8. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τους προς συνταξιοδότηση συναδέλφους μας, οι μεγάλες καθυστερήσεις με τα ΔΑΥΚ και όχι μόνον, ζητήματα όπου υπάρχει μηδενική πλέον ανοχή και που θα πρέπει άμεσα να διευθετηθούν και να μπει μια σωστή σειρά όπως ισχύει σε όλα τα Νοσοκομεία, έτσι ώστε οι Συνάδελφοί μας με την συνταξιοδότησή τους να παίρνουν εγκαίρως το έναντι της σύνταξής τους και να μην περιμένουν επι 6άμηνο και πλέον.
9.   Η πολύ καθυστερημένα πληρωμή των αργιών και νυκτερινών των συμβασιούχων covid, κάτι που τελικά δρομολογήθηκε για την 10/10/20.
10. Η αναγκαιότητα σοβαρής λειτουργικής αναδιάρθρωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών και όχι μετακινήσεις αποσπασματικές και κατά το δοκούν.
11. Η αναγκαιότητα θέσπισης και εφαρμογής κανονισμών λειτουργίας των νοσηλευτικών μας τμημάτων και μάλιστα άμεσα.
      Τέλος αφού επισημάνθηκε, η μη αντιμετώπιση της πληθώρας των αιτημάτων μας που έχουν κατατεθεί στη Διοίκηση, ζήτημα που μας απασχολεί έντονα και για το οποίο θα επανέλθουμε στέλνοντας του και πάλι το σχετικό πακέτο, με το σύνολο των παρεμβάσεων μας και των αιτημάτων μας, για να δοθούν επιτέλους οι σχετικές απαντήσεις και ο τρόπος παρέμβασης και λειτουργίας του αναπληρωτή που δημιουργεί προβλήματα, γνωστοποιήθηκε  η συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ, καθώς επίσης και η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ που προετοιμάζουμε για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΜΑΣ και την ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου μας, μια θετική κίνηση για το Νοσοκομείο και την περιοχή μας, που βοηθάει και τούς ίδιους γι΄ αυτήν την αναγκαία και απαραίτητη διεκδίκηση, όπου θα πρέπει να είναι συμμέτοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: