Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Απόφαση της 5ης/28.4.2014 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY μας.

    Την ΔΕΥΤΕΡΑ 28/4/2014, συνεδρίασε ΕΚΤΑΚΤΩΣ το Δ.Σ του Σωματείου μας, με αφορμή τις EΞΕΛΙΞΕΙΣ που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, μετά την ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ των Οδηγών και ιδιαιτέρως τις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ΤΑΚΤΙΚΕΣ που εφαρμόζει η Διοίκηση και το Γρ. Επιστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ και οχι μόνον.
         Σ΄ αυτήν την Έκτακτη Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν η Ασλανίδη και ο Πανούτσος, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος το σχετικό θέμα αναφέρθηκε:
  • Τόσο στην ΣΥΣΚΕΨΗ που έγινε στην Υ.Πε, παρόντων των Διοικητών των Νοσοκομείων και του Διευθυντή του ΕΚΑΒ, όπου με αφορμή την κινητικότητα των Οδηγών, αποφάσισαν την κάλυψη των σχετικών αναγκών, τόσο από το ΕΚΑΒ σε ότι αφορά τις διακομιδές Ασθενών, όσο και από τούς Οδηγούς των Κ.Υ σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ανάγκες του Νοσοκομείου.
  • Όσο και στην ΣΥΣΚΕΨΗ που έγινε στο Νοσοκομείο ερήμην μας, όπου παρά τις προαναφερόμενες αποφάσεις, μετά από σχετική πρόταση του Γρ. Επιστασίας, αποφάσισαν να φτιάξουν Απεργοσπαστικό μηχανισμό κάλυψης από το Προσωπικό της Ασφάλειας, των προδήλως παράνομων καθηκόντων των Οδηγών.
  • Αλλά και στην συνειδητή καταστρατήγηση των προαναφερόμενων αποφάσεων, όπου χωρίς ημερήσιες, ερήμην της νομιμότητας, έκαναν πλήρως και αποκλειστικής απασχόλησης στις θέσεις των Οδηγών τούς 3 από τούς 5 Εργαζόμενους της Ασφάλειας του Νοσοκομείου, αφήνοντας το Νοσοκομείο ακάλυπτο, έρμαιο στις κλοπές και ανυπεράσπιστους τους Συναδέλφους μας στις διάφορες απειλητικές επιθέσεις.
  • Και βεβαίως στην ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και πρακτική της Προϊσταμένης του Γρ. Επιστασίας, που βάλλεται εχθρικά ενάντια σε όσους αρνούνται τις εντολές της, για τις προδήλως παράνομες εργασίες, όπως αυτήν της Τραπεζοκόμου από τούς Θυρωρούς και όχι μόνον.
  • Και ιδιαίτερα στην ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ που αναπτύσσεται στο Νοσοκομείο, όπου χωρίς αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, μετακινούν εργαζόμενους, τούς τοποθετούν σε αλλότρια καθήκοντα κλπ άλλες παρεμβάσεις που αντίκεινται στην νομιμότητα την σωστή οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια πρότεινε:
  • Κατ΄αρχήν, αμέσως μετά την συνεδρίασή μας, ΚΑΤΑΛΗΨΗ του τμήματος των Οδηγών, έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν μη Οδηγό να ανέβει στα αυτοκίνητα και να οδηγήσει, μια ΚΑΤΑΛΗΨΗ που θα πρέπει να γίνεται καθημερινά και βεβαίως την ΔΙΑΓΡΑΦΗ όλων όσων λειτουργούν ως ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ απέναντι στην ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ των Συναδέλφων μας.
  • Στη συνέχεια να συναντηθούμε με τον Διοικητή, να του καταθέσουμε τα παρακάτω 10 διεκδικητικά ζητήματα-αιτήματα, όπως:
    - ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ των αποφάσεων ανάθεσης των καθηκόντων των Οδηγών στην Ασφάλεια του Νοσοκομείου και την υλοποίηση ΑΜΕΣΑ των αποφάσεων της σύσκεψης που έγινε γι΄ αυτό τον σκοπό στην 6η Υ.Πε.
    - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΜΕΣΑ των ΘΥΡΩΡΩΝ από την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την υπαγωγή της Ασφάλειας στις δικαιοδοσίες του Διοικητή, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
    - Επιστροφή όλων των μετακινημένων Εργαζόμενων της Ασφάλειας στην Οργανική τους Θέση.
    - ΑΜΕΣΑ αντικατάσταση της Προϊσταμένης του Γρ. Επιστασίας, εάν και εφ΄ όσον δεν επαναπροσδιοριστεί, τόσο για την στάση της στην ανάθεση των προδήλως παράνομων καθηκόντων στο προσωπικό ευθύνης της, όσο και ιδιαιτέρως για την αυταρχική της στάση και συμπεριφορά απέναντι σ΄ αυτούς και τους Θυρωρούς..
    - Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των Συναδέλφων Εργαζόμενων του Κ.Υ κ Αχαΐας, που έρχονται για εργασία στο Νοσοκομείο.
    - ΑΜΕΣΑ κάλυψη των κενών βαρδιών στους ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ και τα ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ αλλά και στα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.
    - Αντιμετώπιση άμεσα των προβλημάτων του ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, τόσο για την ενίσχυσή του με Προσωπικό, όσο και για το πλύσιμο, την διακίνησή του και την χρεοπίστωση, τομείς όπου επικρατεί το απέραντο χάος.
    - ΑΜΕΣΑ κάλυψη των αναγκών των προβλημάτων των ΤΕΠ σε ότι αφορά τα ζητήματα Ασφάλειας, όσο και της ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ σε ότι αφορά την Ασφάλεια και το Επισκεπτήριο.
    - ΑΜΕΣΑ κάλυψη των επικίνδυνων κενών στα τμήματα των ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ, αντιμετώπιση των μεγάλων σχετικών ελλείψεων.
    - Άμεσα αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ, που λειτουργούν με τεράστια κενά, με διπλοβάρδιες και δυστυχώς χωρίς ρεπό.
Και εάν και εφ΄ όσον αυτά δεν γίνουν αποδεκτά, τότε να προσφύγουμε στις Εισαγγελικές Αρχές για τις αυθαιρεσίες Λέτσιου, αλλά και σε έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ γενίκευσης των Κινητοποιήσεών μας απέναντι σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα διαδραματιζόμενα στο Νοσοκομείο.
        Μετά από σχετική διαλογική συζήτηση, όπου μπήκαν μια σειρά προβληματισμοί και πάρα πολλές απόψεις, αλλά και προτάσεις για την προαναφερόμενη άσχημα διαμορφωμένη κατάσταση, για την απαράδεκτη ΠΡΑΚΤΙΚΗ και ΤΑΚΤΙΚΗ της Διοίκησης αλλά και των Υπηρεσιών μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ κατά πλειοψηφία:
  • Να ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ μετά την συνεδρίασή μας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, να του καταθέσουμε τα προαναφερόμενα αιτήματα, απαιτώντας άμεσα λύσεις και εάν και εφ΄όσον δεν τα κάνει αποδεκτά προσφυγή στις Εισαγγελικές Αρχές αλλά και σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, γενίκευσης των κινητοποιήσεων απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις παράνομες πρακτικές της Διοίκησης και όχι μόνον.
  • Ανακοίνωση και κάλεσμα Συμμετοχής των Συναδέλφων – Μελών μας στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, την ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης του ΜΑΗ και το σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟστις 10:30 το Πρωί στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, τιμώντας τους απανταχού αγωνιστές της Εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: