Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο

        Επτά μεταρρυθμίσεις έρχονται να αλλάξουν την εικόνα της Κρατικής "μηχανής" έως το τέλος του 2014.
         Οι μεταρρυθμίσεις αυτές εντάσσονται στην απαίτηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου, μετά την επίτευξη των ποσοτικών στόχων - απαιτήσεων της Τρόικας.
         Οι 7, λοιπόν, αλλαγές που προωθούνται στο Δημόσιο, έως το τέλος του έτους, ώστε να εφαρμοσθούν άμεσα, είναι οι ακόλουθες:
1. Νέο σύστημα επιλογής Προϊσταμένων: Όπου εισέρχονται οι γραπτές εξετάσεις και οι συνεντεύξεις μέσω ΑΣΕΠ, για την κατάληψη θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο. 
2. Μόνιμος μηχανισμός "κινητικότητας": Με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις στο Δημόσιο. Το νέο καθεστώς δε συνδέεται με το πρόγραμμα "διαθεσιμότητας", όπως έχει ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Δ.Μ.Η.Δ.
3. Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων: Εισάγεται η βαθμολόγηση, μέσω ποσόστωσης, με έως: α) το 25% να βαθμολογείται με 9 - 10, β) το 60% με 7 - 8 και γ) το λοιπό 15% με 1 - 6.
4. Αυστηροποίηση και εντατικοποίηση πειθαρχικών ελέγχων: Έλεγχος κατά την διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο, με τους 35.000 συμβασιούχους, που μονιμοποιήθηκαν με το «Π.Δ. Παυλόπουλου», να μπαίνουν στο «στόχαστρο» των ελέγχων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν προσληφθεί ή μονιμοποιηθεί, δηλώνοντας ψευδή τυπικά προσόντα, θα απολύονται από το Δημόσιο, όπως έχει σαφώς ξεκαθαρίσει η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης. 
5. Καταγραφή και αξιολόγηση των Ν.Π. του Δημοσίου: Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και κυρίως Ιδιωτικού Δικαίου καταγράφονται και αξιολογούνται, και όπου διαπιστώνονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων ή ανενεργές, μη σύγχρονες υπηρεσίες τότε θα συγχωνεύονται ή θα καταργούνται.
6. Ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες: Υπηρεσίες υψηλού κόστους παρεχόμενες από το Δημόσιο, θα ανατίθεται σε ιδιωτικές εταιρίες όπως π.χ. καθαριότητας και φύλαξης κτιρίων.
7. Μείωση γραφειοκρατίας: Η άρση των διοικητικών "βαρών", σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, κατά 25% σε 13 τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, που λειτουργούν ανασταλτικά στην επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύονται τα ΚΕΠ και καταργείται η γραφειοκρατία όπως π.χ. κατάργηση των επικυρωμένων εγγράφων στις συναλλαγές με το Δημόσιο.
                                                 ............................................
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διαβάστε επίσης κάνοντας κλικ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: http://www.epoli.gr/allazei-dimosio-dimosia-dioikisi-oles-a-69693.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: