Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

To Σωματείο μας για την χθεσινή Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε.

     Πραγματοποιήθηκε χθες8/4/14, μετά από δύο συνεχείς ΚΙΝΗΠΟΙΗΣΕΙΣ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των Δ.Σ των Σωματείων των Νοσοκομείων του Αγ. Ανδρέα - του ΠΠΝΡΙΟΥ και του ΝΝΘώρακος, με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε.
     Στη συνάντηση αυτή, όπου συμμετέχουν παράλληλα οι προς ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Συνάδελφοι και οι Εργαζόμενοι του ΝΝΘώρακος, συζητήθηκαν η τύχη και η προοπτική τόσο του Ν.Ν Θώρακος όσο και των Συναδέλφων που από σήμερα και επισήμως βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
 Σ΄ αυτήν την συνάντηση, αφού εκφράσαμε την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας και τους ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ μας, τόσο για τις διαθεσιμότητες, όσο και για την περίπτωση του ΝΝΘώρακος, ο Διοικητής της Υ.Πε μας γνωστοποίησε ότι:
  • Από σήμερα οι οδηγοί βγαίνουν σε ΔΙΑΘΕΣΙΝΟΤΗΤΑ, με σκοπό και στόχο την απορρόφησή τους σε ένα μήνα από το ΕΚΑΒ, το ίδιο και για τους Φύλακες-Νυκτοφύλακες που σε ένα μήνα θα απορροφηθούν από τα Νοσοκομεία όπου υπηρετούν και μάλιστα σε θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού.
  • Δεν ισχύει η αιφνίδια κίνηση του Υπουργού, ούτε οι μετέπειτα δηλώσεις του και εξαγγελίες του, για κατάργηση του ΝΝΘώρακος, αλλά η προγενέστερη απόφαση που μιλά για συγχώνευσή του με τον Αγ. Ανδρέα, μια συγχώνευση που θα γίνει μετά την κτιριακή ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας.
   Οι προαναφερόμενες Αποφάσεις μας προβληματίζουν και μας θέτουν σε θέσεις μάχης, δεδομένου ότι:
  • Οι διαθεσιμότητες δημιουργούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία, τα οποία προσπαθούν να τα ξεπεράσουν με ότι πρόχειρο-αναποτελεσματικό και επικίνδυνο υπάρχει, όπως ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ υπογράφει και προωθεί στα Νοσοκομεία η προερχόμενη απ΄ αυτά και την Ε.Ν.Ε Υποδιοικήτρια για την οποία αρμόζει μόνον η ΝΤΡΟΠΗ και το ΑΙΣΧΟΣ, αλλά και μεγάλη αβεβαιότητα στους Εργαζόμενους για την περίοδο που αυτή γίνεται και ιδιαιτέρως λόγω των επικείμενων αξιολογήσεων που θα είναι ο μόνιμος μηχανισμός των διαθεσιμοτήτων και κατ΄ επέκταση των απολύσεων.
  • Προβληματιζόμαστε από τις διαφορετικές απόψεις, για το ποιανού η άποψη είναι πιο βαρύνουσα, για το τι τελικά θα υπερισχύσει, η κατάργηση ή η Συγχώνευση. Προβληματισμός που θα συνεχίσει να υφίσταται για όσο διάστημα θα παραμένει σε εκκρεμότητα ο ενοποιημένος οργανισμός του ενιαίου συγκροτήματος που λέγεται ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
      Οι επιδιώξεις και οι κατευθύνσεις της ΤΡΟΪΚΑ, που υπηρετεί πιστά η Κυβέρνηση σε ότι αφορά τις καταργήσεις τμημάτων - Υπηρεσιών και Νοσοκομείων και στις διαθεσιμότητες που συμβάλλουν στα προαναφερόμενα, που δυστυχώς μπήκαν και στα Νοσοκομεία που θα έπρεπε σε περιόδους κρίσης να στηρίζονται και όχι να αποδυναμώνονται, επιβάλλουν σε διαρκή θέση μάχης, όχι μόνον εμάς τους Εργαζόμενους αλλά και όλους τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, που θα στερούνται όλες αυτές τις δομές και Υπηρεσίες όλες αυτές τις πολύτιμες παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: