Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Σωματείου μας για τη 46η ΕΠΕΤΕΙΟ της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

30abmplm        Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΤΙΜΑ την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών.
      Σήμερα 46 χρόνια μετά την εξέγερση, της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, στην εποχή των μνημονίων που ακόμη βιώνουμε, όπου η ελληνική κοινωνία στενάζει, βρίσκεται σε απόγνωση και μάλιστα μπροστά σε απρόβλεπτες εξελίξεις, σε ότι αφορά ακόμη το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, την στέγασή του, με τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, που δυστυχώς η μία μετά την άλλη εκτελούν πιστά τις εντολές και τις κατευθύνσεις των ξένων, τα συνθήματα και αιτήματα εκείνης της εποχής, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,  είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

ff87a82a016878c45ea62349ef475c3f_88665      Σήμερα όπου ολοένα και περισσότεροι πολίτες δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται, όπου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, τη φοροληστεία κλπ, όπου οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν, όπου οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας (Νοσοκομεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ) δοκιμάζονται καθημερινά λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος, που συνεχίζει τούς αγώνες  για την ανάκτηση των μνημονονιακών απωλειών, για την επίλυση αιτημάτων, όπως οι αυξήσεις μισθών, η κατάργηση αντιασφαλιστικών διατάξεων, η ένταξη στα ΒΑΕ  και πολλά άλλα.
23d6hdgj
        Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας και ειδικά στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, λόγω του σοβαρού ελλείμματος Δημοκρατίας και της επίθεσης που βιώνουμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και όχι μόνον. Λόγω των ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ που έχει εξαπολύσει ενάντιά μας ο Διοικητής, καθ΄ υπόδειξη τρίτων όπως φανερώνουν οι πρακτικές του, που πιστά εκτελεί καταπατώντας νόμους και διατάξεις, λόγω του μίσους και της εμπάθειας που τρέφει ενάντια στο Συνδικάτο και τους Συνδικαλιστές. Λόγω των Πειθαρχικών, ποινικών διώξεων και αγωγών που εκπορεύονται από συγκεκριμένο ¨παράγοντα¨. Κινήσεις και διαδικασίες που σε ημέρες δημοκρατίας στερούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, την ελεύθερη άσκηση των Συνδικαλιστικών μας καθηκόντων και δικαιωμάτων, αυτών που ακόμη προστατεύονται από τις διατάξεις του 1264, του νόμου που σαφώς και δυστυχώς παραβιάζουν η Διοίκηση, ο Διοικητής κλπ παράγοντες.   
      Με αφορμή λοιπόν τον φετινό εορτασμό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Συναδέλφους, όλους τους Εργαζόμενους, όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973.

        ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: