Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Φεύγει ένα από τα καλύτερα νυστέρια! ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ» ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΑΚΟΣ.

        Λέτε να το δούμε κι αυτό στο πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας; Ο γενικός χειρουργός Παναγιώτης Πατρικάκος, ένα από τα καλύτερα «νυστέρια» στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο οποίος έφερε σε πέρας με αποτελεσματικότητα πολύ δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, βρίσκεται πλέον στην πόρτα της εξόδου!


    Ο λόγος; Στα τέλη του μήνα λήγει η σύμβαση του, βάσει της οποίας εργαζόταν ως επικουρικός στο νοσοκομείο  και η ανανέωση της δεν είναι καθόλου δεδομένη!
      Ο 38χρονος χειρουργός, που είναι από τους πρώτους της γενιάς του και έχει κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων του, κάνει αυτές τις μέρες χρήση της άδειας του, ενώ το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει στο νοσοκομείο, στα χειρουργεία του οποίου πρωταγωνίστησε και εξέπληξε με την ικανότητα του, είναι δυστυχώς κάτι παραπάνω από ορατό.
     Πρόκειται για μια πολύ πιθανή εξέλιξη που έχει λυπήσει την ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα του «Αγίου Ανδρέα», καθώς επί τρία χρόνια που ήταν επικουρικός στο νοσοκομείο το «ξελάσπωσε» από καταστάσεις που δεν είναι εύκολο να περιγραφούν.
     Όταν άλλοι χειρουργοί  δεν είχαν τα κότσια να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά, ακόμη και της ειδικότητας τους, ο Παναγιώτης Πατρικάκος με το επιβλητικό παράστημα του και την ισχυρή προσωπικότητα του έμπαινε χωρίς δεύτερη σκέψη μπροστά και τα καθάριζε, βγάζοντας «ασπροπρόσωπο» το νοσοκομείο.
     «Είναι αστέρι», «το έχει», « ο καλύτερος», είναι μερικά από τα εγκωμιαστικά σχόλια που ακούγονται για το πρόσωπο του.
      Δυστυχώς, όμως, την ίδια ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξαγγέλλει τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, ο «Άγιος Ανδρέας» κινδυνεύει να στερηθεί έναν άσσο της χειρουργικής, που είναι βέβαιο ότι θα βρει το δρόμο του και δεν πρόκειται να πάει χαμένος.
Κοντολογίς, το νοσοκομείο θα χάσει, όχι ο ίδιος.
     Με δεδομένη την ευαισθησία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, θα πρέπει να αναμένεται μια παρέμβαση του (εάν αυτή είναι δυνατή) για την ανανέωση της σύμβασης του Παναγιώτη Πατρικάκου, καθώς η απομάκρυνση του θα είναι μια δυσαναπλήρωτη απώλεια.
     Χωρίς υπερβολή, θα είναι πραγματικά κρίμα ο «Άγιος Ανδρέας» να χάσει έναν ικανότατο και ραγδαία εξελισσόμενο χειρουργό, που αποδείχθηκε στυλοβάτης του στα δύσκολα.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ντροπή να γράφονται και να αναδημοσιεύονται τέτοια χυδαία και συκοφαντικά κείμενα για το Νοσοκομείο μας και για τους χειρουργούς της Κλινικής, οι οποίοι για σχεδόν 4 δεκαετίες κρατούν ζωντανή την Κλινική κάτω από δύσκολες συνθήκες και οι οποίοι προφανώς, δεν έχουν ανάγκη από "σωτήρες" για να κάνουν τη δουλειά τους.