Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Ακόμη μιά ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.

Αριθμ. Πρωτ:……..300.                                               ΠΡΟΣ:  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Πάτρα………..14.11.19.                                                ΚΟΙΝ:  - Διευθυντή Αιματολογικού
-          Μέλη Σωματείου μας.
                   
           Τον Δεκέμβρη του 2018, με επιστολή μας που ήταν συνέχεια άλλων προηγούμενων, επισημαίναμε τότε ακόμη μια φορά στη Διοίκηση του Νοσοκομείου την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση που επικρατούσε στο ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, τόσο χωροταξικά όσο και από την πλευρά της στελέχωσής του.
           Δυστυχώς όμως παρά τις κατ΄ επανάληψιν παρεμβάσεις μας, παρεμβάσεις ουσιαστικές και με προτάσεις, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και προσωπικά του ¨Διοικητή¨  Σερεμέτη, αλλά και της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ καταδικάστηκε στην υπολειτουργία, παρά την πληθώρα των Ασθενών που είχε και εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο.
          Δεν ξέρουμε
Εάν ο απώτερος σκοπός του Διοικητή ήταν η κατάργησή αυτού του τμήματος, κάτι που διαφαινόταν από την εύκολη μετακίνηση των εκεί Ιατρών αλλά και από τα καταγγελλόμενα Ασθενών οτι τους προέτρεπε να πηγαίνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
           Εκείνο όμως που ξέρουμε
Είναι ότι ποτέ, παρά τα όσα συμβαίνοντα και ιδιαιτέρως παρά τις οχλήσεις τις δικές μας και του Διευθυντή του Αιματολογικού, δεν προκάλεσε ούτε μία ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τους φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
           Το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ είχε και έχει ανάγκη ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Ενίσχυσης με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που να ανταποκρίνονται στις ολοένα και πιο πολύ αυξανόμενες ανάγκες του συγκεκριμένου τμήματος. θέλει άλλους χώρους και όχι αυτούς τους ευκαιριακούς που προήλθαν από τους επιπόλαιους σχεδιασμούς Σερεμέτη, ο οποίος ευελπιστούμε σύντομα να αντικατασταθεί με μια Διοίκηση πού να  έχει όραμα και θέληση, να συνεργάζεται με τους φορείς τους Εργαζόμενους  και τους Ιατρούς
             και πάνω απ΄ όλα
να επιλαμβάνεται των προβλημάτων, όπως αυτό το προαναφερόμενο που σαφώς και θα επαναφέρουμε. Μια Διοίκηση να συζητά με το Συνδικάτο και τους Εργαζόμενους και όχι Διώκτη των Συνδικαλιστών και των Εργαζόμενων και βεβαίως να λύνει τα προβλήματα και να μην δημιουργεί περισσότερα όπως έκανε ο ¨Διοικητής¨ Σερεμέτης, του οποίου οι επιλογές θα βασανίζουν για πάρα πολύ καιρό το Νοσοκομείο μας,  το    Γ.Ν Πατρών.                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: