Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή

       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που βρίσκονταν  στην ΑΣΟΕΕ, στην προσπάθεια τους να σπάσουν το lock out που αποφάσισε η σύγκλητος μέχρι τις 17/11, και τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.
        Η αστυνομική επιχείρηση με χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προσαγωγή και σύλληψη των φοιτητών που βρίσκονταν μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο.
        Η αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών χθες το μεσημέρι, έσπασε το αντιδραστικό lock out στην ΑΣΟΕΕ και έπληξε καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα ΑΕΙ και στην κοινωνία.
       Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα έδειξε στην πράξη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η παραπέρα αναίρεση των δημοκρατικών ελευθεριών, από την κυβέρνηση της ΝΔ (στο δρόμο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων), μπορεί να ανατραπεί μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα.
      Η χθεσινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωσης της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, και οι  μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού και ανασυγκροτημένου κινήματος.
       Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία.  Καλούμε σήμερα σε συγκέντρωση συμπαράστασης  στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 των δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.
                                 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: