Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 20ης-11ης/20.11.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/11/19 και ώρα 12:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
             I.     Σχετικά με την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  της ΠΟΕΔΗΝ την 27η/11/19.
            II.    Σχετικά με το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ τμήμα.
           III.   Σχετικά με τα Δικαστικά και Πειθαρχικά ζητήματα του Σωματείου μας.
           IV.   Σχετικά με το Συνδικαλιστικό καθεστώς των  Εργαζόμενων ΝΝΘώρακος.   
            V.    Σχετικά με την ΣΤΑΣΗ της Νοσηλευτικής και του Γραφείου της στις 
                  πρόσφατες Κινητοποιήσεις μας.
           VI.   Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
        Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν η Λιώλη, ο Σταματόπουλος, η Τουτούνη, η Ασλανίδη και η Καγκελάρη, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες τους: Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Πετροπούλου, Αρβανίτη, Σουγλέρη και  Παπαμιχαήλ, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, εκτός του IVV που αναβλήθηκαν, αναφέρθηκε στα εξής:  
Ι. Κατ΄ αρχήν σε ότι αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αφού γνωστοποίησε την  νέα απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει προσδιοριστεί για την 27η του Νοέμβρη, πρότεινε την συμμετοχή μας σ΄αυτήν, καθώς επίσης και στο σχετικό συλλαλητήριο που γίνεται στην Αθήνα με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ.
II.  Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, αφού ανέφερε τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, τα χωροταξικά προβλήματα αλλά και τα προβλήματα στελέχωσής του, την αδιαφορία της Διοίκησης για αυτό, ένεκα της οποίας χάσαμε τους απαραίτητους για το τμήμα ιατρούς, αλλά και το πρόσφατο ενδιαφέρον του νέου Διοικητή της 6ης Υ.Πε, πρότεινε την διεκδίκηση ενίσχυσης του τμήματος με μόνιμους  Ιατρούς και προσωπικό, τον χωροταξικό του επαναπροσδιορισμό και βεβαίως την θέσπιση και εφαρμογή του αναγκαίου και  απαραίτητου κανονισμού λειτουργίας.
III. Σε ότι αφορά το τρίτο θέμα, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες εκείνες τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις ενάντια στο Σωματείο μας και τα μέλη του Δ.Σ, που γίνονται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερεμέτη και όχι μόνον. 
     Επεσήμανε τις παρανομίες του, τις παρατυπίες του, τα ψεύτικα επιχειρήματα του, την σοβαρή παράβαση καθήκοντος, την εμπάθεια του και το μένος του προς το Σωματείο και τα μέλη του Δ.Σ, όπως αυτή εκφράστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, ένεκα της οποίας και όχι μόνον ζητήθηκε η εξαίρεση του από πειθαρχικός προϊστάμενος, ένα αίτημα που δεν εξετάστηκε στο Δ.Σ ως όφειλε και όπως δεσμεύτηκε, με την φράση ¨ότι εγώ αποφάσισα ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος¨, επιβεβαιώνοντας  ακόμη μία φορά για τον χαρακτηρισμό που του έχει αποδοθεί,  του Λουδοβίκου του IE.
        Επεσήμανε ότι όλα αυτά είναι απόρροια της πολιτικοσυνδικαλιστικής δίωξης του προέδρου του Σωματείου μας, που έχει ξεκινήσει από το 2013, λόγω της δυναμικής που επεδείκνυε και επιδεικνύει, από τους γνωστούς κύκλους της 6ης Υ.Πε, που συνεχίζεται με τις δικαστικές προσφυγές του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε, παρεμβάσεις που δημιουργούν προβλήματα στην  άσκηση των συνδικαλιστικών μας καθηκόντων. Για αυτές τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες που σαφώς και προστατεύονται από τις διατάξεις του 1264 και που δυστυχώς καταπατώνται, θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές παρεμβάσεις μας, συνδικαλιστικές αλλά και δικαστικές, για να δοθεί επιτέλους τέλος.
IV. Σε ότι αφορά το έκτο θέμα, αφού αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση μας με τον υφυπουργό Υγείας, τον Κον Κοντοζαμάνη, την ολοκλήρωση των καταθέσεων μας στον πταισματοδίκη με αφορμή την έγγραφη προσφυγή Σερεμέτη, γνωστοποίησε στα μέλη του Δ Σ, τις οχλήσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό, από τους Συναδέλφους Εργαζόμενους στα χειρουργεία, για την καταστρατήγηση, την καταπάτηση του κανονισμού λειτουργίας τους, πρόβλημα για το οποίο πρότεινε την έκδοση σχετικής προειδοποιητικής ανακοίνωσης.
Στη συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ και  αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος.
                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ    
I.                   Την συμμετοχή μας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ, την 27η/11/19, με το διεκδικητικό  πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς επίσης και στο σχετικό Συλλαλητήριο της Αθήνας, με όσους Συναδέλφους μπορούν και θέλουν, εγκρίνοντας παράλληλα την σχετική δαπάνη.
II.                 Χωροταξικό επαναπροσδιορισμό του Αιματολογικού τμήματος, την ενίσχυση του με μόνιμους Ιατρούς και Προσωπικό, καθώς επίσης και την θέσπιση και εφαρμογή σχετικού κανονισμού λειτουργίας του.
III.              Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ και την ΠOΕΔΗΝ για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών για τις πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις στο Σωματείο μας και γενικά στην 6η Υ.Πε που είναι πρωταθλήτρια του είδους. Την διερεύνηση της δυνατότητας άσκησης μηνύσεων και αγωγών κατά του Διοικητή για τις παράνομες και εκδικητικού χαρακτήρα διώξεις του ενάντια μας, ακόμη και για την πρόσφατη σχετική παράβαση καθήκοντος, καταγγέλλοντας παράλληλα αυτόν για τις σχετικές πρακτικές του, καθώς επίσης και τα διορισμένα  μέλη του Δ Σ για την παθητική τους στάση, εκτός βεβαίως της υπoδιοικήτριας που έχει πάρει σαφή θέση επισημαίνοντας του τις παρανομίες του, όπως του της έχει επισημάνει και το γραφείο προσωπικού και βεβαίως κατά όσων παρεμποδίζουν τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.
IV.              Προειδοποιητική ανακοίνωση στα χειρουργεία για την καταστρατήγηση, την καταπάτηση του κανονισμού λειτουργίας και σε περίπτωση μη τήρησής  του, σχετική συγκέντρωση όλων των Συναδέλφων-Εργαζόμενων, για την δρομολόγηση σχετικών παραστάσεων στην Διοίκηση και βεβαίως κινητοποιήσεων.
                                 Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: