Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή - παρέρμβαση για τις κλήσεις Συναδέλφων για βοήθεια ακόμη και όταν είναι σε κανονική άδεια.

           Αρκετά συχνά μας έρχονται πληροφορίες σχετικά με κλήσεις Συναδέλφων που δεν εργάζονται, για την κάλυψη αναγκών που παρουσιάζονται στα τμήματα εργασίας τους. Κλήσεις που γίνονται ακόμη και σε Συναδέλφους που είναι σε άδεια, κανονική, ειδική ακόμη και σπουδαστική, γεγονός ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο.
        Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα πρόσφατα φαινόμενα της Παθολογικής με την Σπουδαστική άδεια και όχι μόνον, αλλά και η Συναδελφισσα Παρασκευοπούλου Ανδριάνα, που την 1/11/19, ενώ ήταν σε ειδική άδεια κλήθηκε στις 10:00 πμ για την κάλυψη αναγκών του τμήματος της, όπου και ανταποκρίθηκε αμέσως.
           Και δυστυχώς
Αντί η υπηρεσία της, η Νοσηλευτική, να την ευχαριστήσει και αν το θέλετε να την επιβραβεύσει για αυτό, δίνοντάς της ολόκληρο το μεροκάματο η παρατείνοντας κατά μία ημέρα την άδεια της, τις έδωσε το μεροκάματο αφαιρώντας της τις  τρεις ώρες που έλειπαν από την έναρξη του ωραρίου, γιατί όπως προαναφέρουμε κλήθηκε στις 10. Δεν έκανε ούτε καν το αυτονόητο να προσθέσει τις 5 ώρες που ήλθε για δουλειά, στις ώρες χρέος που ήδη είχε, από τις οποίες σημειωτέον αφαίρεσε τις τρείς προαναφερόμενες ώρες. Μικροπρέπειες σ' όλο τους το μεγαλείο.
       Κάνουμε αυτήν την παρέμβαση, όχι για να κατακρίνουμε την συγκεκριμένη μικροπρέπεια της τομεάρχου, που αναπληρώνει την Διευθύντρια και που κακώς παρεμβαίνει σε ζητήματα άλλων τομεαρχών,  αλλά για να καταδείξουμε προς όλα τα τμήματα και υπηρεσίες, ότι όλοι μας θα πρέπει κάποτε να κατανοήσουμε ότι το ρεπό και ιδιαιτέρως  η άδεια  του Εργαζόμενου είναι ιερό και σεβαστό δικαίωμα και δεν πρέπει να το χειριζόμαστε έτσι απλά, κατά αυτόν τον τρόπο.
      Επισημαίνοντας λοιπόν το γεγονός, που σαφώς είναι καταδικαστέο, παρακαλούμε για την αποφυγή του, ή αν το θέλετε να μην ξανασυμβούν τέτοιες παρεμβάσεις και τέτοιοι χειρισμοί, γιατί η άδεια, βάσει των κειμένων διατάξεων, διακόπτεται σε εξαιρετικά ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: