Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες αδικίες με τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Κοινοποιούμε πολλές σχετικές καταγγελίες.

          Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου με αριθμ. Πρωτ. 3071/24-6-2020, θεωρούμε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να ελέγξει εάν τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο νόμος, να μεριμνήσει για την ίση μεταχείριση των δικαιούχων της χρηματικής δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου, να διορθωθούν οι αδικίες και να συμπληρωθεί η δωρεά με κρατικά κονδύλια ούτως ώστε να μην υπάρξει κανείς αποκλεισμός.
      Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων μοιράζουν με αδιαφάνεια τα χρήματα της δωρεάς. Προσδιορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά απευθύνεται στα 40 Νοσοκομεία αναφοράς και δικαιούχοι είναι 5000 υγειονομικοί. Όμως τα Νοσοκομεία αναφοράς είναι λιγότερα από 20. Κανείς δεν γνωρίζει πως διανεμήθηκαν και σε ποιους τα χρήματα. Βρέθηκαν από πληροφορίες στις λίστες των δικαιούχων που τις κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό, Διοικητικοί υπάλληλοι, συνάδελφοι που απουσίαζαν, Προϊστάμενοι μη δικαιούχοι κλπ. Η Διανομή της δωρεάς δεν ήταν δουλειά του Ιδρύματος Νιάρχου αλλά του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων των Νοσοκομείων.
     Εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία που νοσηλεύουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν στις λίστες των δικαιούχων και άλλα Νοσοκομεία της ίδιας κατηγορίας ή και άλλα που νοσήλευσαν διαπιστωμένα περιστατικά κορωνοϊού οι εργαζόμενοι είναι όλοι εκτός.
     Σε Νοσοκομεία αναφοράς πήραν τα χρήματα γιατροί των ΤΕΠ όχι όμως και οι Νοσηλευτές. Σε Νοσοκομείο αναφοράς πήραν τα χρήματα το προσωπικό καθαριότητας (μέσω συνεργείων), όχι όμως το αντίστοιχο προσωπικό σε Νοσοκομείο που νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού. Εξαιρέθηκαν Βοηθοί Θαλάμου και ολόκληρα τμήματα από Νοσοκομεία αναφοράς.
      Εξαιρέθηκαν συνάδελφοι που δούλεψαν σε τμήματα και κλινικές που θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι όπως καταγγέλλεται (ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Ζακύνθου, ΠΓΝ Ιωαννίνων, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Ανδρέας Πατρών, κ.α.). Προφορικές καταγγελίες στην ΠΟΕΔΗΝ γίνονται από εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων για αδικίες.
                Σας κοινοποιούμε σχετικές καταγγελίες.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: