Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Το Νοσοκομείο Αιγίου αποκλειστικά για κορονοϊό σε περίπτωση που φτάσουμε στο 3ο στάδιο

    Τη μετατροπή του νοσοκομείου Αιγίου σε νοσοκομείο αποκλειστικά κορονοϊού προβλέπει το τρίτο στάδιο του επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή μας.
     Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, βρισκόμαστε στο στάδιο Ι. Η πίεση όμως που δεχόμαστε τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι πολύ σύντομα, αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός στις νοσηλείες θα περάσουμε στο στάδιο ΙΙ.
       Χθες οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας ανέρχονταν στους 41.
«Εχει βαρύνει αρκετά η κατάσταση στα νοσοκομεία μας από απόψεως νοσηλευόμενων» μας είπε ο κ. Καρβέλης. Εκτός από τα δικά μας περιστατικά, η 6η Υπε καλύπτει ανάγκες ασθενών και από άλλες περιοχές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη ΜΕΘ Ιωαννίνων νοσηλεύονται ασθενείς από τα Γρεβενά και στο ΠΓΝΠ χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε ασθενής από τα Κύθηρα που ανήκει στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια.
      Ειδικότερα χθες στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 21 ασθενείς και 6 στη ΜΕΘ. Αντίστοιχα στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 12 στην κλινική κορονοϊού και 2 στη ΜΕΘ κορονοϊού.
     «Ακόμα είμαστε στο πρώτο στάδιο του επιχειρησιακού μας σχεδίου. Αν χρειαστεί ανοίγουμε μέσα σε ώρες επιπλέον κλίνες που έχουμε έτοιμες σε ΠΓΝΠ και ”Αγιο Ανδρέα”» μας είπε ο κ. Καρβέλης.
      Αν και οι κλίνες αυτές γεμίσουν τότε «περνάμε στο τρίτο στάδιο που προβλέπει την αναστολή κάθε άλλης λειτουργίας στο νοσοκομείο Αιγίου και μετατρέπεται αποκλειστικά σε νοσοκομείο κορονοϊού» ανακοινώνει ο κ. Καρβέλης.
     Το επιχειρησιακό σχέδιο θα επικυροποιηθεί στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής στο ΠΓΝΠ. Στο πλαίσιο αυτής θα συζητηθούν όλα τα νεότερα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις για οτιδήποτε επιπλέον χρειάζεται.
      Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας υπογραμμίζει και πάλι την ανάγκη για πιστή τήρηση των μέτρων. Μάλιστα μας ανέφερε ενδεικτικά την περίπτωση γιατρού -διευθυντή Κέντρου Υγείας της Τρίπολης ο οποίος προ δεκαημέρου είχε την κηδεία της μητέρας του κάποιος από τους παρευρισκομένους πιθανόν του μετέφερε τον ιό και τώρα νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο Τριπόλεως.
Πηγή:Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: