Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ, προς τους Υπουργούς Υγείας για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας που εν' μέσω πανδημίας κλείνει λόγω μετακινήσεων προσωπικού.

ΑΘΗΝΑ 16/11/2020         ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3705        2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ                                           ΚΟΙΝ.: Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας
                                                        Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Πύργου

ΘΕΜΑ: «Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας εν’ μέσω πανδημίας κλείνει λόγω μετακινήσεων προσωπικού».

Κύριοι Υπουργοί,
       Με απόφαση του Διοικητή των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, μετακινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο Πύργου, 22 υπάλληλοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ένας Παθολόγος σε συνέχεια των δύο Παθολόγων που είχαν μετακινηθεί με προηγούμενη απόφαση και έκλεισε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
       Θεωρούμε άσκοπη την απόφαση του Διοικητή να κλείνει από ένα Νοσοκομείο την πιο σημαντική κλινική εν μέσω κορωνοϊού για να καλύψει τις διαπιστωμένες ανάγκες ενός άλλου Νοσοκομείου που θα έπρεπε να καλύπτονται με προσλήψεις προσωπικού.
      Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται και έχουμε ανάγκη από Νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας κορωνοϊού, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε αυτή την κατεύθυνση και όχι να μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας.
      Καλούμε να αρθούν οι μετακινήσεις των υπαλλήλων, να στελεχωθούν άμεσα τα δύο Νοσοκομεία καθώς επίσης να αξιοποιηθεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.

 Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας

                                               Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: