Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Το Σωματείο μας για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ όπου ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.

Αριθμ. Πρωτ:……..337.                            ΠΡΟΣ: Όλους τους Συναδέλφους-Μέλη μας.                      Πάτρα…………25.11.20.                            ΚΟΙΝ:   Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.                 
           
      
Τα Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά,  δοκιμάζονται από την πανδημία κυρίως λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν και που προέρχονται από την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση. Προβλήματα που έχουν αρνητικά αντανακλαστικά στη αντιμετώπιση της πανδημίας που δυστυχώς αντιμετωπίζεται με μεγάλη επικινδυνότητα.
     Το υγειονομικό πρωτόκολλο, που έχει χάσει την αξία του, λόγω της κατά το δοκούν εφαρμογής του, δημιουργεί τεράστια καθημερινά προβλήματα που πραγματικά μας ανησυχούν και μας εξοργίζουν.  
     Το επτασφράγιστο μυστικό όσων νοσούν και η μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν συμβάλλουν στην μη διασπορά του κορωνοϊού.
      Τεστ κάνουν μόνο στους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν ή είναι ύποπτα κρούσματα. Οι εργαζόμενοι δεν υποβάλλονται σε τακτικά τεστ κορωνοϊού παρά μόνο όσοι επιστρέφουν από άδεια και όσοι ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα και εκεί περιορισμένα και εάν κάποιοι το ζητήσουν και επιμείνουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύει η καραντίνα στους υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα, δεν εφαρμόζονται τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα και δεν χορηγούνται τα επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.
     Παρ΄όλα αυτά και παρά  τις σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, για τους ¨ήρωες¨ που κάποτε χειροκροτούσαν,  ακόμη δεν υπάρχει καμία εξέλιξη με την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
    
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα και άλλες προσλήψεις προσωπικού. Αυτή η αναγκαιότητα καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την αναστολή των κανονικών αδειών σε όλους, τις εθελοντικές προσφορές, την κατάργηση της καραντίνας κλπ άλλα μέτρα.
     Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία αν και  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν.
      
Στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρχαν συγκεκριμένα Νοσοκομεία αναφοράς που νοσήλευαν περιστατικά κορωνοϊού, υποστηριζόμενα και από ΜΕΘ. Τώρα τα περισσότερα Νοσοκομεία, όπως και εμείς στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, έχουν αναπτύξει κλίνες κορωνοϊού πολλές φορές χωρίς να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο με κίνδυνο διασποράς του ιού. Γίνεται σύμπτυξη κατάργηση κλινικών προκειμένου να αναπτυχθούν κλινικές κορωνοϊού με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, οι Εργαζόμενοι και όχι μόνον. Όλοι οι εργαζόμενοι  εκτίθενται στον κίνδυνο γι’ αυτό και εν μέσω των εκατοντάδων που νοσούν έχουμε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων και δυστυχώς η κυβέρνηση σε όλους αυτούς θέλει να εφαρμόσει το διαίρε και βασίλευε..
         θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
       Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού που θα έχει ως συνέχεια σημαντικές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και πολλά άλλα…..
      Ζητάμε τώρα να θεσμοθετηθεί και να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους και βεβαίως την άμεση Ένταξή μας στα ΒΑΕ. Ένταξη χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και την αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου που έχουμε διανύσει έως την ένταξη.
      Για όλα τα ζητήματα Συμμετέχουμε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στην 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αναδεικνύοντας παράλληλα πέρα από τα προαναφερόμενα που είναι κοινά για όλους μας και τα δικά μας τα επιμέρους ζητήματα, αυτά τα επιπλέον ιδιαίτερα του χώρου μας, τις παράνομες τοποθετήσεις και καρατομήσεις έν μέσω πανδημίας, τις παράνομες μετακινήσεις προσληφθέντων λόγω covid σε διοικητικές δουλειές κλπ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ü Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
ü Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
ü Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών και Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
ü Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
ü
Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ø Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους.
Ø Ένταξη στα ΒΑΕ και Λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των Εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας.
Ø
Μονιμοποίηση εκτάκτων.
                               Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: