Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Σχετικά με την χορήγηση βοηθήματος και τις σχετικές καταστάσεις που ζητά το Υπουργείο.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Με επείγον μήνυμα που έστειλαν οι ΥΠΕ στα Νοσοκομεία,  ζητούν να τους δοθούν καταστάσεις για την χορήγηση  βοηθήματος στις οποίες  θα περιλαμβάνονται όχι όλοι οι εργαζόμενοι αλλά ένα μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν όλες οι κατηγορίες εργαζομένων δεν εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του covid-19. Για άλλη  μια φορά με τις πράξεις της η κυβέρνηση διχάζει τους εργαζόμενους  στις υπηρεσίες  δημόσιας  υγείας.      Η  ενδεχόμενη  καταβολή  επιδόματος σε όσους  εργαζόμενους  έχουν  συμμετοχή με τις υπηρεσίες  τους σε μονάδες   covid δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση μας για την χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς όπως είχαμε ζητήσει με προηγούμενη ανάρτηση.... (για ΒΑΕ ούτε λογος...)
  Διαπιστώνουμε  επίσης ότι στοχος είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και για αυτό ενεργοποίησαν το δόγμα του "Διαιρει και βασίλευε"  προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες που έχουν τόσο απέναντι στο λαό όσο και στους υγειονομικούς για την διαχείριση της πανδημίας. Επιχειρουν να διχάσουν  για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους στο ΕΣΥ με ένα βοήθημα. 
     Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι  στις δημόσιες  δομές  υγείας  έχουν αποδείξει διαχρονικά  στον ελληνικό λαό ότι προσφέρουν  επαγγελματικά τις υπηρεσίες  τους κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Επιβεβαιώνεται άλλωστε και με το γεγονός  της πανδημίας.
   Δεν είμαστε  επαίτες να ζητάμε βοηθήματα  και πρόσκαιρα επιδόματα..
Απαιτούμε τη αναγνώριση  του ρόλου  και της προσφοράς μας από  τη πολιτεία.
   Ζηταμε την χορήγηση σε ΟΛΟΥΣ τους υγειονομικους Δώρου Χριστουγέννων, την ένταξη μας στα ΒΑΕ, την νομοθέτηση επαναχορήγησης  του 13-14 μισθού , μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας!
                     Ασυμβίβαστα!!!
Κουρουβακαλης Δημήτρης
Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ
ΥΓ: θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: