Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Δραγώτης: Δεν έχει τέλος η προσπάθεια υποβάθμισης των ιατρών του ΕΣΥ

       Την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ένταξη στις δομές του ΕΣΥ ιδιωτών ιατρών με μισθό 2000€… μόνο προκλητική και ανήθικη θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε.
     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ: Ο μηνιαίος μισθός του επιμελητή ΕΣΥ ξεκινά από 1000 Ε και φτάνει στις 2000 ως διευθυντής μετά από δεκαετίες στα νοσοκομειακά χαρακώματα. Οι μισθοί και αποζημιώσεις πετσοκόπηκαν πάνω από 40% στην κρίση. Οι αμοιβές των εφημεριών εντάχθηκαν στον μισθό ανεβάζοντας την κλίμακα φορολόγησης. Τα εργασιακά ωράρια που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία καταστρατηγούνται και οι υπερφορολογούμενες αποζημιώσεις (που ξεπερνούν το νόμιμο ωράριο) καταβάλλονται με σημαντική καθυστέρηση.
     Γιατί αφού υπάρχει η διάθεση προσλήψεων και η οικονομική δυνατότητα ( για να δίνονται 2000€) δεν προχωράμε σε μόνιμες προσλήψεις:
    Αν πραγματικά η κυβέρνηση επιθυμεί την ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ, ας προχωρήσει στην λήψη αποφάσεων λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά που από χρόνια ζητά το υγειονομικό κίνημα στο σύνολό του.
   Και αυτά είναι κατ' ελάχιστο :
Μαζικές προσλήψεις σε όλο το φάσμα του ΕΣΥ.
Μονιμοποίηση επικουρικών.
Ανάπτυξη και ενίσχυση ΜΕΘ.
Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Αναπροσαρμογή μισθών.
Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
     Ας σταματήσουν την υποκρισία των ανέξοδων χειροκροτημάτων και ας αναλογιστούν τι δεν πάει καλά σ' αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη.
                   Ο Κώστας Ε. Δραγώτης είναι διευθυντής ΕΣΥ - ΜΕΘ Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: