Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από την ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των αστυνομικών τους οποίους αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους.

     Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, κλήθηκε σε κατάθεση στα πλαίσια εσωτερικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για την βίαιη συμπεριφορά, που δέχτηκε κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείου Υγείας στις 30-9-2020. Σε μία όλως συμβολική κίνηση, ο Πρόεδρος δήλωσε, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των αστυνομικών, τους οποίους αντιμετωπίζει, ως εργαζόμενους και μάλιστα εξίσου χαμηλά αμειβόμενους και ασκούντες τα καθήκοντα τους, υπό επικίνδυνες συνθήκες όσο και οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, τους οποίους εκπροσωπεί η ΠΟΕΔΗΝ.
    Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες και καλούνται να υπερβάλλουν εαυτό, προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για χάρη του κοινωνικού συνόλου. Η ΠΟΕΔΗΝ δεν είχε και δεν έχει τίποτε να χωρίσει με τους απλούς αστυνομικούς. Η αντιπαράθεση μας διαχρονικά επικεντρώνεται στις ασκούμενες πολιτικές, που αντί να οδηγούν στον δημοκρατικό διάλογο, παράγουν εντολές διάλυσης των συγκεντρώσεων και αντί να προσπαθούν να εξεύρουν λύσεις, αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους, ως εχθρούς.
      Οι εργαζόμενοι, που εκπροσωπούμε, είναι αυτοί που λίγο καιρό πριν η Ελληνική Κοινωνία χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια των σπιτιών ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, παίνευε την αφοσίωση και την αυτοθυσία τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι, που όταν τολμούν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, όπως η υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δίνεται η εντολή να διαλυθεί η συγκέντρωση τους με κάθε δυνατό τρόπο. Η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας στις δύσκολες εποχές, που ζούμε, απέναντι σε όλους εκείνους, που ασκούν πολιτική χωρίς διάλογο, που αρνούνται να ακούσουν και να προσπαθήσουν να βρουν λύση.

                                                Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: